Home Haberler “20. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı” Kastamonu Entegre Sponsorluğunda Gerçekleşti

“20. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı”

Kastamonu Entegre Sponsorluğunda Gerçekleşti

Kastamonu Entegre, her yıl KalDEr tarafından düzenlenen Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı’nın bu yılki sponsoru oldu. Kastamonu Entegre adına sunum yapan Fırtına ve Ekol kalite çember ekipleri, mevcut sorunlara yönelik çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Kastamonu Entegre, KalDer’in kurum içi ekip çalışmalarının yaygınlaşması ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılarak birbirinden öğrenme fırsatı yaratılması amacıyla düzenlediği Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı’na destek verdi. Bu yıl yirmincisi düzenlenen konferansa sponsorluk desteği veren Kastamonu Entegre’yi temsilen iki kalite çemberi ekibi sunum yaptı. 20. Yıl Özel Paneli ile başlayan etkinlik, paralel sunumlar ve çalıştaylar ile devam etti. Program, Kalite Çemberi ve Kaizen Ödül Töreni ile sona erdi. Etkinlik kapsamında stant açan Kastamonu Entegre, firmanın ve markaların tanıtımını gerçekleştirdi, katılımcılarla birebir iletişim fırsatı yakaladı.

Konferans kapsamında Kastamonu Entegre adına sunum yapan ilk ekip Fırtına, ebatlama ünitesinde 183×366 cm’ye ebatlanan levhalarda kısa kenarda istenilmeyen köşe kırığı oluşumunu çalışma konusu olarak belirledi. Yapılan sunumda, karşı önlemlerin uygulamaya alınması ile birlikte, kısa kenarda köşe kırığı probleminin %100 oranında ortadan kaldırıldığı ifade edildi. İkinci ekip Ekol, tutkal işletmesi reçine bölümünde oluşan formaldehit emisyon değerinin insan sağlığını ve çalışma koşullarını olumsuz etkilediğini tespit etti. sunum, çözüme yönelik alınan tedbirler ile yılda ortalama 8 ton formaldehitin geri kazanıldığını, potansiyel maddi getirisinin ise yılda 6.000 TL olduğunu ortaya koydu.

20. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı’na katılımlarının ve verdikleri desteğin, kurumun son yıllarda kararlılıkla sürdürdüğü kalite gelişim yol haritası çerçevesinde atılmış önemli adımlardan biri olduğunu vurgulayan Kastamonu Entegre Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Naci Güngör, “Bu tür organizasyonların, kurum kültürümüze olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyor, sürekli olmasını diliyoruz. Konferansa bu yıl, Kastamonu Entegre Kalite Zirvesi’nde birinci ve ikinci olan ekiplerimizle katıldık, kendilerini bu başarılı sunumlar için bir kez daha tebrik ederiz. KalDer’e de bu başarılı organizasyon için ayrıca teşekkür etmek isterim.” dedi.

Kastamonu Entegre Hakkında

1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da üretime başladı. 2016 yılı itibariyle yıllık 2.4 milyon m³ MDF, 2.6 milyon m³ yonga levha, 70 milyon m² laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 5 milyon m³ ahşap levha üretim kapasitesine sahiptir. 2016 yılında 440 milyon dolar yurtdışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1.1 milyar dolar konsolide ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır. Kastamonu Entegre’nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya, İtalya ve Bosna Hersek’te olmak üzere 18 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır. Toplam 96 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 5 bin 700 kişiye istihdam sağlamaktadır. Kastamonu Entegre, ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemleri ile Medepan markalı MDF ürünleri için TSE E0 Belgesi ve dünyanın önemli sertifikalandırma kuruluşlarından WKI tarafından verilen CARB Phase2 (California Air Resources Board) ile TURQUALITY® Belgesi’ne sahiptir. Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır. www.keas.com.tr

Translate »