Home Haberler 20. YAPI FUARI – TURKEYBUILD İZMİR açıldı!

20. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir, 6 Kasım’da İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda açıldı. Geçtiğimiz yıllarda %30 büyüyerek 19.500 m2’ye ulaşan alanı, 350’yi aşkın katılımcı firma, binlerce ürün çeşidi, 30.000 ziyaretçisiyle 20 yıldır, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük fuarı olma özelliği taşıyan Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’de sektördeki en son teknolojiler, yenilikler ve gelişmeler sergileniyor.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’dan sonra sergileme alanı bazında ikinci büyük sektör buluşması olan 20. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir, 9 Kasım’a kadar devam edecek.

YEM FuaBurcu+Baserrcılık tarafından Türk yapı sektörünün en köklü ve en görkemli organizasyonlarından olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir, 20. kez bölge profesyonellerini buluşturuyor. Ege Bölgesi’nin yapı sektörü dışında da en büyük ticari buluşmalarından biri olan, fuar katılımcılarına ve sektöre yeni iş fırsatları yaratılmasına katkıda bulunan Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’de, en yeni teknolojiler, yenilikler ve gelişmeler sergileniyor.

Türkiye ekonomisinin yükselen değeri yapı sektöründe, yılın en önemli organizasyonlarından biri olan bu fuarın önemine dikkat çeken YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer şunları söyledi: “Sırasıyla önce İstanbul sonra da Ankara’da düzenlediğimiz fuarlarımızın ardından Kasım ayında Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki yapı profesyonellerini bir araya getirdiğimiz Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’in açılışını gerçekleştirdik. YEM Fuarcılık’ın 37 yıllık tecrübesiyle başarısını her yıl daha da ileriye taşıyan fuarımızın bu yıl da yaratacağı yeni iş ve işbirliği olanakları ile öncelikle düzenlendiği Ege Bölgesi’ne ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

‘Bölgedeki inşaat harcamaları 9   ,2 milyar dolar’

YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, bölgenin 2013 yılı itibariyle Türkiye’deki toplam inşaat harcamalarından aldığı payın yaklaşık yüzde 12 olduğunu belirterek, bu oranın yaklaşık 9,2 milyar dolarlık inşaat harcamasına karşılık geldiğini söyledi. İzmir’in yanı sıra, Ege Bölgesi’nin diğer illerde de inşaat sektöründe önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Başer, şu bilgileri verdi: “TÜİK verilerine göre bölgede yaklaşık 2,5 milyon adet konut stoku bulunuyor. 2013 yılında İzmir’de 39.561, bölgede 96.990 adet yeni konut yapı ruhsatı alındı ve bölgenin Türkiye içindeki payı yüzde 11,9 oldu. Bölgede konut dışı bina yatırımlarında da hareketlilik görülüyor. 920 adeti İzmir’de olmak üzere toplam 3.928 bina yatırımı için yapı ruhsatı alındı. Bunların 482’si otel, 470’i ofis, 663’ü ticaret ve 430’u sanayi binası. Türkiye genelinde konut dışı bina ruhsatından alınan pay yüzde 22,9 oranında. 2013 yılında İzmir’de 72 bin, Ege Bölgesi’nin diğer illeri Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Afyon, Kütahya ve Uşak’ta ise 157 bin konut satışı gerçekleşmiştir ve bunun Türkiye genelindeki payı yüzde 13,61’e karşılık gelmektedir.”

‘Konut satışlarında İzmir üçüncü sırada’

Eylül ayında açıklanan konut satışı rakamlarının sektöre yeni bir ivme kazandırdığını ve öngörülere göre konut satışındaki hareketliliğin devam edeceğini belirten Başer, şunları kaydetti: “Eylül ayında bir öncek20.YapiFuari-i yılın aynı ayına göre yüzde 13,2 artarak Türkiye genelinde tam 115 bin 786 konut satışı gerçekleşti. Bu konut satışlarında Eylül ayları bazında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşılarak yeni bir rekor kırıldığı anlamına geliyor. İzmir’in bu rekorda İstanbul ve Ankara’nın ardından en çok konut satılan üçüncü il olarak önemli bir payı var. Bu sene Eylül ayında İzmir’de 7.103 konut satıldı. İzmir’in nüfus artış hızı ve aynı zamanda deprem riski yüksek olan bir il olması nedeniyle, konut ihtiyacı en yüksek olan iller arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Bu verilere göre, İzmir’de 2023 yılına kadar 340 bin konut ihtiyacı olacağı öngörülmektedir. İzmir’de konut satışındaki olumlu hareketlilikle ilgili olarak bir diğer veri de, alınan konut kredisi verileridir. İzmir’de kullandırılan konut kredileri 2013 yılı sonunda 8,3 milyar TL olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde kullanılan krediler içinde İzmir’in payı yüzde 7,4’tür. Konut satışlarındaki artışı hem sektör hem de ekonomi adına olumlu buluyoruz.”

‘Planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarının sektöre olumlu etkisi’

İzmir’in kentsel dönüşümde öne çıkan kentlerden biri olduğunu hatırlatan Başer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılında yürürlüğe konulan ve 2009 yılında revize edilen İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı ve Raporu’na göre; İzmir’de kent merkezinde toplam 9.525 hektar konut alanının 4.310 hektar alanı gecekondu ve imar afları sonucuna göre geliştiği görülüyor.İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı’nda 12 adet kentsel yenileme ve sağlıklaştırma program alanı tespit edilmiş durumda. Bu kapsamda planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarının hayata geçmesiyle ortaya çıkacak iş hacmi de inşaat sektörünün büyümesine olumlu katkı sağlayacaktır.”

Yapıda ne varsa hepsi bu fuarda! Katılımcılara yeni iş fırsatları, ziyaretçilere binlerce ürün ve hizmet…

Katılımcılara eşsiz iş fırsatları sunan ve ziyaretçiler için de farklı seçenekleri bir arada bulabilecekleri özel bir platform oluşturan Yapı Fuarları – Turkeybuild, her yıl istikrarlı biçimde büyüyor ve yapı sektörü profesyonellerine sağladığı faydayı sürekli arttırarak yapı sektörünün tüm aktörleri tarafından yakından takip ediliyor. Fuar,,ulusal veya global firmaların yanı sıra, mesleki platformları, STK’ları, resmi ve yerel yönetim temsilcilerini, akademisyenleri, geleceğin profesyonelleri öğrencileri bir araya getiriyor.

20. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir, Ege ve Akdeniz’in en büyük sektörel buluşması

Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir, geçtiğimiz yıllarda %30 büyüyerek, 19.500 m2’ye ulaşan sergileme alanı ile bu yıl da Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük sektörel buluşması olmaya devam ediyor. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’dan sonra sergileme alanı bazında, 2. büyük sektör buluşması olma özelliğini taşıyan fuar, bölge profesyonellerini bir araya getirilmesine 20. kez ev sahipliği yapıyor.

350’yi aşkın katılımcı firmanın binlerce ürün çeşidini yaklaşık 30 bin ziyaretçiyle buluşturan 20. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir, turizm sezonunun bitimiyle beraber hareketlenen inşaat malzemeleri pazarına her yıl olduğu gibi bu yıl da ivme kazandıracak. Turizm yapılarının yanı sıra yazlık konut yatırımları ve tadilat çalışmaları ile Türk yapı malzemeleri sektörü için büyük önem taşıyan bu dinamik pazar için bölgenin sektör profesyonelleri Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’de bir araya geliyor.

Fuar Katılımcılarına KOSGEB VE İZTO Desteği

KOSGEB ve İZTO, sağladıkları hibe ve yardımlarla KOBİ’lere Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’de yer almaları için destek veriyor. KOSGEB – Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, 20. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’e katılacak firmalara da, hibe ve desteklerin en üstünde yer alan “Uluslararası İhtisas Fuarı” kategorisinden yararlanma fırsatı sunuyor. KOSGEB’e üye olan KOBİ’lere verilen bu destek kapsamında, katılımcıların 50 m²’ye kadar kullanacakları alanlarda, m2 başına uygulanan 120 TL’lik katılım bedeli KOSGEB tarafından karşılanıyor. İZTO – İzmir Ticaret Odası da 20. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’e katılacak üyelerinin, 6 m2 standsız katılım bedelini üstlenerek destek veriyor.

Translate »