Home Haberler 3. Havalimanı İnşaatında Bostik İmzası

Birçok prestijli projede yer alan Bostik, İstanbul Yeni Havalimanı işletmesini üstlenen İGA’nın çözüm ortağı oldu. Bostik, projenin cephe ve çatı detaylarında, yangına dayanıklılık istenen tüm detaylarda, ince yapı imalatlarındaki teknik harçlar detaylarında ve zemin grubunda yer alacak. İstanbul’un 3. Havalimanı, 350’den fazla destinasyon ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak.

Bostik’ten projeye dâhil olmaları hakkında yapılan açıklamada: “İGA İstanbul Yeni Havalimanı projesinde, şartname aşamasından ürünlerin sahada uygulamasına kadar İGA yetkilileriyle birçok konuda çözüm ortağı olarak çalıştık. Proje, konumu ve büyüklüğü ile birlikte en son teknoloji unsurlarını da içinde barındırıyor. Bu sebeple kullanılan her ürün ve sistemin, ulusal ve uluslararası standartları sağlamanın yanında zorlu saha testlerinden de geçmesi gerekiyor. Bostik olarak bu aşamaların hepsini sorunsuz karşılamamız, global marka gücümüz ve proje detaylarına mahsus yenilikçi çözümlerimiz sebebiyle İGA yetkililerince tercih edildik.” denildi.

Bostik teknolojisinin projeye sağlayacağı avantajlar

Kullanılacak her ürün İGA şartname gereksinimlerini karşılıyor ve sahada uygulama kolaylığı ile projenin imalat hızını kesmeden daha ileriye taşımasını sağlayan yeni nesil çözümler sunuyor. Bu noktada Bostik’in tüm dünyaya lanse ettiği SMP teknolojisi öne çıkıyor. Çatı ve cephede kullanılan sızdırmazlık ürünleri ve nem toleranslı yapıştırıcılar, yüksek performansları ile tercih ediliyor.

Bostik ürünleri, kullanıldığı alanlarda kendinden önceki ve sonraki imalatlar için en ideal sistem çözümlerini oluşturarak yekpare sonuçlar veriyor.

İGA İstanbul Yeni Havalimanı projesinde kullanılan Bostik ürünleri

Şu anki aşamaya kadar kullanılmış olan ürünler:

Cephe ve çatı detaylarında:

Bostik MSP 2730                              : SMP esaslı hibrid mastik

Bostik MSP 2750                              : SMP esaslı hibrid yapıştırıcı

Yangına dayanıklılık istenen tüm detaylarda:

Bostik Expanding Foam   : Yangına dayanıklı PU köpük

Bostik İntucrylic                               : Yangına dayanıklı akrilik mastik

 

Bostik FireSeal                   : Yangına dayanıklı silikon mastik

İnce yapı imalatlarındaki teknik harç detaylarında:

Bostik CMS iç                                   : Çimento esaslı makine sıvası

Bostik CMS dış                                 : Çimento esaslı makine sıvası

Bostik SH                                           : Serpme harcı

Bostik Contact Primer                   : Brüt beton astarı

Zemin grubunda:

Bostik SH Q                                       : Kuvarz agregalı zemin sertleştiri

Bostik WBC                                       : Akrilik beton kürü

Şartnamesi neticelendirilmiş olup, kısa vadede gerçekleştirilecek çalışmalar:

Dış cephe ısı yaltım sistemi, ıslak hacim su yalıtım sistemleri ve hazır torbalı kaba şap vs.

Projeye dâhil olan Bostik bayileri:

Auco Endüstri     ve İnşaat Pazarlama                                       : Sızdarmazlık alanlarında muadilsiz ve farklı birçok Bostik ürünü ile projelerde satış hizmeti vermektedir.

Epaş İnşaat Endüstri Mamülleri Pazarlama                             : Bostik ile yalıtım, yapı kimyasalları ve sızdarmazlık alanlarında çalışmaktadır.

Yıldız İç Mimarlık                                                                          : Temelden çatıya her detay için çözüm sunan Bostik ile tek çözüm ortağı olarak çalışmaktadır.

Translate »