Home Haberler Ado Grup Yapı Malz. Satış Grup Başkan Yard. Şenol Şahinol İle Röportaj

Ado Grup, Yatırımlarıyla ve Yeni Ürünleriyle Büyümeye Devam Ediyor

“İran’da kapı sektörü ve MDF sektöründe yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Sürekli kendimizi yeniliyoruz, dünyadaki satış pazarlama değerlendirmeleri ve AR-GE çalışmalarıyla birlikte satış için gereken tüm yenilikleri yapıyoruz.”


 

Öncelikle kendinizden ve daha sonra Ado Grup markası ve ileriye dönük hedeflerinden bahseder misiniz?IMG_4858

Ado Grup bünyesinde, 2014 yılından itibaren Yapı Malzemeleri Satış ve Grup Başkan Yardımcısı görevini yapmaktayım.

Markamızı daha da çeşitlendirerek, Ado Kapı’nın kapı ile ilgili tüm etkenlere cevap verebilmesi için çalışıyoruz. Bu sayede markamız Türkiye’de ciddi bir noktaya ulaşmıştır. Şuan mevcutta ise kapı ile ilgili geniş çaplı çeşitlilik sağlamış olduk. Yenilikçi düşünce kapsamında birçok kapı çeşidini ve kapıda biz her yerde varız diyebileceğimiz tüm ürünleri ürettik. Ürettiğimiz ürünlerin %35’ini ise ihracat yapmaktayız. Bununla birlikte Ado Kapı ve Sakelli kapı markalarımız adı altında butik ürünler üretilen bir fabrikamız oldu. Günlük kapasitemiz 2000’den 3000 adet üretime kadar ulaştı. 285 bin m2 alanımızda, 60 bin m2 kapı üretimleri için kullanılırken ayrıca Ado film, yüzey PVC üretimi ve yeni parkemiz başlıyor.

Yeni Ürününüz olan LVT Parke ve Ado Film’den bahseder misiniz?

LVT Parke; dünyada hızlıca artarken, Amerika’da %95’e ulaşıp Avrupa’da da her yıl % 30 büyüme oranı gösteriyor. Bu kapsamda Türkiye’deki ilk üretici olarak devam etmekteyiz. LVT parkenin özelliği; sudan ve nemden kesinlikle etkilenmiyor olması, ayrıca zemin mukavemeti diğer ürünlere göre uzun olmasıdır.

Ado Film; Türkiye’de üretici olarak bir firmanın olmasıyla birlikte, birde alt bazını yurt dışından temin edip, yüzey kaplaması kendi bünyesinde gerçekleştiren bir firma daha var. Şuan 25 milyon m2 olan kapasitemizde; 2016 yılında 50 milyon m2, 2017 yılında 75 milyon m2, 2018’de ise 200 milyon m2 kapasiteye ulaşacağız. Buradaki hedefimiz, öncelikle yurt dışı olmak üzere yurt içinde de aktif rol oynamak. Aynı zamanda yüzey PVC filmimizi zeminlerde ve kapı yüzeylerinde de kullanıyoruz. Pazar payı yüksek bir ürün olan yüzey PVC filmi, şuan ki kapasitemizin belli bir kısmını kendimiz kullanıyoruz. Kapasite artırımıyla beraber Zamanla büyüyen satış yelpazesi de genişleyecektir.

2016 yılında katılacağınız fuar ve diğer çalışmalardan bahseder misiniz?

Ado Kapı, orta segmente hitap etmektedir. Onun haricinde, ADO TAİLOR MADE ile kişiye özel butik çalışmalar yapılarak istenilen kalitede ve görsellikte kapılar yapılmaktadır. 2016 yılında; İstanbul Kapı, Pencere Fuarı ve Mayıs ayında yapılacak olan İstanbul Yapı Fuarı’na katılım gerçekleştireceğiz. Ayrıca, yurt dışı fuarlarına da katılım gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.

İran’da kapı sektörü ve MDF sektöründe yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Sürekli kendimizi yeniliyoruz, dünyadaki satış pazarlama değerlendirmeleri ve AR-GE çalışmalarıyla birlikte satış için gereken tüm yenilikleri yapıyoruz.

 

 

 

ado-logo_1262

Translate »