Home Haberler Akpa Alüminyum Yurt içi Satış Sorumlusu İbrahim Ceylan İle Röportaj…

“Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti Şirket Çıkarlarının Daima Üzerindedir.”

“28 yıllık tecrübemizle elde ettiğimiz başarı ve saygınlığı, iş ahlakı ve etik değerlerimizden taviz vermemeye, her zaman yeniliğe, çalışanlarımız, çözüm ortaklarımız ve sektör otoritelerin somut katkı ve fikirlerine açık olmamıza borçluyuz.”


 

 Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Alüminyum ekstrüzyon sektörünün lider üreticilerinden olan Akpa Alüminyum Sanayi A.Ş 1987 yılında İstanbul’da kurulmuş olup, kuruluşakpa_binaundan bugüne alüminyum ekstrüzyon profillerinin üretimini ve alüminyum sektörünün ihtiyacı olan ürünlerin satış ve pazarlamasını yapmaktadır. İstanbul-Kağıthane’de bulunan merkez satış ofisinde alüminyum sektörüne yönelik profil, aksesuar ve makinelerin satışı yapılmaktadır. Alüminyum ekstrüzyon profil üretimi ise Sakarya’da 80.000m2 alanda gerçekleştirmektedir.

“Dünya’ya Alüminyum Profil Üreten Teknoloji” sloganıyla yaşamına başlayan Akpa Alüminyum A.Ş, bugün Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 1000 kuruluşu ve en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında, sürekli yükselen yapıya sahip, verimliliği esas alan ender kuruluşların başını çekmektedir. Alüminyum ekstrüzyon profillerin banner dikey boyamaüretiminde bugün 5 ekstrüzyon presi ile 30.000 Ton/Yıl üretim gerçekleştirebilme kapasitesine sahip firmamız, 12.000 Ton/Yıl Eloksal Kaplama, 22.800 Ton/Yıl Elektrostatik Toz Boya Kaplama, 12.000 Ton/Yıl Alüminyum Billet Dökümü, 4,500.000 m²/Yıl Kompozit Levha Üretimi, 1.200 Ton/Yıl Ahşap Desen Kaplama, 1800 Adet/Yıl kalıp üretimini kendi tesislerinde gerçekleştiren tam entegre bir kuruluştur.

 

Türkiye’nin pazar ihtiyacının karşılanmasında en önemli oyunculardan biri olan Akpa Alüminyum Sanayi A.Ş, üretiminin önemli bölümünü Orta Asya, Avrupa, Balkanlar ve Afrika ülkelerine ihraç etmektedir. Türkiye’nin alüminyum ekstrüzyon sektöründe marka bilinirliği konusunda da öncü olan Akpa Alüminyum Sanayi A.Ş, kalite ve sürekli hizmet konusunda kusursuzluğu ön plana almış lider kuruluşlar arasındadır. Ürünlerinin hem kendi ülkesinde hem de ihracat yapılan ülkelerde sorunsuzca tüketimi için gereken tüm standart belgelere sahiptir. Akpa Alüminyum A.Ş tesislerinde üretilen tüm ürünler; CE, EC, TS EN 755-1, TS EN 755-3, TS EN 755-4, TS EN 755-5, TS EN 755-8, TS EN 755-9,TSE 5247,TS EN 12020-1, TSEK- 4922,TSEK, ISO 9001:2008, Qualicoat, Qualanod, Rosenheim test belgelerine sahip olarak piyasalara sunulmaktadır.IMG_2994

Akpa Alüminyum, müşterilerinin alüminyum konusunda, tek noktada ,tüm ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturduğu tecrübeli ekibi ile, firmanın performansını daha ileriye taşımak ve hizmet anlayışını yenilikçi bir şekilde sürekli arttırmayı hedef edinmiştir. Profesyonel ekibi ile ürettiği ürünleri, Dünya pazarına sunan, Akpa Alüminyum Sanayi A.Ş görevinin bilincinde ve yaptığı işin inancındadır. Alüminyum metalinin geleceğine inanarak hareket eden yapısını, sürekli geliştiren firmaların başında gelen Akpa Alüminyum A.Ş, ülkesinin ekonomisine ve Dünya pazarındaki müşterileri için değer oluşturmaya, dün olduğu gibi, bugün de devam edecektir.

Sizce, ülkemizin dünya fuarcılığındaki yerini nasıl tanımlarsınız? Fuarcılığımızı daha ileri taşımak için neler yapılabilir?

Ülkemizin dünya fuarcılığındaki yeri, gün geçtikçe daha da iyi konumlara gelmektedir. Bu konumu koruyup geliştirmek için, üreten Türkiye’mizde bizde üstümüze düşen görevleri yerine getirmekteyiz. Üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünleri daha kaliteli bir şekilde geliştirip sunarak, standartlarımızdan ve kalitemizden taviz vermeden yolumuza devam ederek, AR-GE departmanlarımıza ağırlık vererek kalite seviyemizi en üst seviyelere çıkarmak ve buna bağlı olarak da, inovasyon ile fuarlarda etkili bir şekilde sunmak bizleri ileriye taşıyacaktır.

Ybanner dökümhaneurt içi ve yurt dışı yaptığınız tanıtımlarda fuarların ağırlığı nedir? Ne gibi sonuçlar sağlamaktadır?

Fuarlar, bizim ve bayilerimizin güç toplaması ve marka bilinirliğinin devamı için, oldukça önemli organizasyonlar. Kapasite artırımlarımız ve müşteri beklentilerinin hangi noktada olduğunu katılım sağladığımız fuar organizasyonları sayesinde de belirleyebiliyoruz. Özellikle, çözüm ortaklarımızın yer aldığı bölgede daha üretken, aynı zamanda, daha güçlü bir yapıda olabilmeleri için, yenilikleri takip etmek adına, fuar çalışmalarına katılımlarımız büyük önem arz ediyor.

2016 yılında piyasaya süreceğiniz yeni ürünleriniz var mı, varsa anlatır mısınız?

Akpa Alüminyum Sanayi A.Ş.  olarak, yeni yatırımız olan alüminyum kompozit panel üretiminde, yeni makinemizin devreye alınması ile yıllık 1.000.000 m2 olan üretim kapasitemiz 4.500.000 m2’ye yükselecektir. Sektörde, daha iyi hizmet ve ürün çeşitliliğinde maksimum fayda ile B1 yangına dayanıklı kompozit panel üretimine başlamış bulunmaktayız.

Son olarak, okuyucularımıza neler söylemek istersiniz ve iletmek istediğiniz mesajlarınız var mı?

“Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti şirket çıkarlarının daima üzerindedir.” ilkesiyle hareket etmekteyiz. Müşterilerimizi dinlemek, detaylı keşif, proje ve sunumlarla bilgilendirmek, proje akışındaki revizyon taleplerinize hızlı yanıtlar vermek, sözlerimizi zamanından önce yerine getirmek vizyonumuzun asli unsurudur. 28 yıllık tecrübemizle elde ettiğimiz başarı ve saygınlığı, iş ahlakı ve etik değerlerimizden taviz vermemeye, her zaman yeniliğe, çalışanlarımız, çözüm ortaklarımız ve sektör otoritelerin somut katkı ve fikirlerine açık olmamıza borçluyuz.

Akpa Alüminyum, geleceğine inanarak hareket eden yapısını sürekli geliştiren firmaların başında gelerek, ülkesinin ekonomisine ve Dünya pazarındaki müşterileri için, değer oluşturmaya dün olduğu gibi, bugün de devam etmektedir ve edecektir.

Unconditional Customer Satisfaction Is Always On Top Of Company Benefits

Akpa Aluminum Domestic Sales Manager Ibrahim Ceylan said, “Our newest investment is a new machine that helps us producing the composite aluminum panels, which in turn increases our productive capacity from 1.000.000 m2 from 4.500.000 m2.”

1b21b1

 

     

Translate »