Home Haberler ASAŞ, 19 Mayıs Etkinlikleri İle Çalışanlarının Çocuklarını Sevindirmeye Devam Ediyor

Akyazı, Sakarya bölgesinde yer alan son teknolojiyle donatılmış 5 üretim tesisi ve 2000’den fazla çalışanı, kurulduğu 1992 yılından beri istikrarlı büyüme trendi ile Türkiye’de İSO 500’de yer alan, aynı zamanda Avrupa’daki lider üreticilerden biri olan ASAŞ, 19 Mayıs 2016 tarihinde yaptığı etkinliklerle ASAŞ çalışanlarının çocuklarını sevindirmeye devam ediyor.

ASAŞ, “Gülen Gözler, Mutlu Yüzler” sloganından yola çıkarak çalışanlarının en değerli varlıkları, mutluluk kaynağı olan çocuklarını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da u2016_0519 ASAS 19 MAYIS ETINLIK (2)nutmadı. 2015 yılındaki organizasyonda resim yarışmasına katılan çocuklar arasından birinci, ikinci, üçüncü seçmek yerine, emek vermenin değerini anlatmak ve gönüllerde zaten birinci olan çocukları sevindirmek amacıyla katılan herkese bisiklet hediye edilmişti. Geçen yıl fabrikada yapılan törende hem minikler sevinmiş hem de anne ve babalarının çalıştığı ortamı görebilme imkânı bulmuştu.

ASAŞ, bu yıl da çocukların güzel gözlerini güldürmek ve onlarla birlikte mutluluğu tekrar yaşamak için düzenlediği etkinliklere devam ediyor. Bu yıl ki organizasyonda hazırlanan afişlerle 06-12 yaş aralığındaki tüm Genç ASAŞ’lılardan “İş’te Annem-İş’te Babam” konulu resim yapmaları istendi. Böylelikle çağrıya yüzlerce birbirinden güzel, rengârenk resim gönderen çocukların da heyecanlı bekleyişleri başlamış oldu. Bu ilk görevi başarıyla tamamlayan ve resim gönderen tüm çocuklar için özel bir davetiye hazırlanarak kapalı bir zarf içinde onlara yeni görevleri ebeveynleri tarafından iletildi. 23 Nisan ve 1 Mayıs etkinliklerinin devamı niteliğinde olan bu yeni gizli görev için 19.05.2016 tarihinde fabrikaya davet edilen çocuklar, yeni görevin ne olacağından habersiz bir şekilde fabriIMG_2707kaya geldiler. Amaç çocukların meraklarını ayakta tutmak ve onlara keyifli, aynı zamanda da eğitici bir serüveni güzel bir deneyimle yaşatmak olduğundan gizli görevle ilgili ailelerine de bilgi verilmedi.

Sanata her zaman destek olan ve bu yönde ASAŞSANAT’ı da kuran ASAŞ, çocukların sanata olan ilgisini arttırmak ve sanatla farklı düşünme yetisinin çocuklarda gelişmesini sağlamak amacıyla, Genç ASAŞ’lıları etkinlikte renkleri kullanmaya teşvik etti. 19 Mayıs’taki gizli görev olan renklerin kullanımı büyük bir ilgi ve coşkuyla çocuklar tarafından yerine getirildi. Genç ASAŞ’lılar kendileri için hazırlanmış olan kanvas tabloları keçeli kalemlerle boyadılar. Çocukların özgürce yaratıcılıklarını ortaya koydukları bu tablolar, ilk yaptıkları resimlerle birlikte ASAŞ Tesislerinin duvarlarını süsleyecek.

Eğlenceli olduğu kadar eğitici de olması istenen bu çalışma için gizli görev kağıdında yazan olmazsa olmaz başarıya giden yolda2016_0519 ASAS 19 MAYIS ETINLIK (5) gerekli olan bir ayrıntı daha vardı. Genç ASAŞ’lılardan gelirken yanlarında 3 adet boş alüminyum meşrubat kutusu getirmeleri istendi. Fabrikanın da ana üretim kollarından biri olan alüminyumun geri dönüşebilir, doğayla dost bir malzeme olduğu vurgusunu yapmak ve geri dönüşümün önemini anlatmak için, yanında 3 adet alüminyum meşrubat kurusu getiren tüm çocuklara “Alüminyum Değerlidir” isimli hikayeli boyama kitabı hediye edildi.

ASAŞ Tesislerinde gerçekleştirilen bu organizasyonda, animatörler ve şişme oyunlarla eğlenceli vakit geçiren çocuklara günün büyük sürprizi olarak ASAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz ve üst düzey yöneticileri tarafından geleceğin Genç ASAŞ’lılarına 300’e yakın bisiklet ve hediye çeki verildi.

asas-logo

Translate »