Home Haberler Asaş, Aldığı Ödüller İle Sektöründe Öncü Olmaya Devam Ediyor

Akyazı, Sakarya bölgesinde yer alan son teknoloji ile donatılmış 5 üretim tesisi ve 2000’den fazla çalışanı, kurulduğu 1992 yılından beri istikrarlı büyüme trendi ile Türkiye’de ISO 500’de yer alan, aynı zamanda Avrupa’daki lider üreticilerden biri olan ASAŞ; Bilim ve Sanayi Bakanlığı tIMG_2772arafından düzenlenen “Verimlilik Proje Ödülleri” kapsamında “Büyük Ölçekli İşletmelerde Sürdürülebilir Üretim” kategorisinde ödül almaya hak kazandı. 25.04.2016 tarihinde Ankara’daki Congresium – ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törenle “Dökümhanede Enerji Tasarrufu” konulu projesiyle ASAŞ’a üçüncülük ödülü, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık tarafından verildi.

Yarışma; Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından 2014 yılından bu yana Büyük İşletmeler, Orta Büyüklükteki İşletmeler, KOBİ’ler ve Kamu Kuruluşları için 3 farklı kategoride (ARGE, Sürdürülebilir Üretim, Süreç İyileştirme) düzenleniyor. Yarışmaya bu yıl farklBeratı sektörlerden sadece büyük işletmeler kategorisinde 139 proje katıldı. Ön elemeyi geçen 62 tane projenin incelemesi yerinde saha ziyaretleriyle yapıldı. Bu süreç neticesinde 18 proje finale kalmaya hak kazandı. Yenilikçi ürünleri, teknolojisi, sektöründe ilk ve tek olan Ar-Ge Merkezi ve sunduğu hizmetle bulunduğu her sektöre çözüm ve değer katan ASAŞ, ilk defa bu yıl katıldığı yarışmada gönderdiği üç projenin de kendi kategorilerinde finale kalmasıyla bir ilke de imza attı.

ASAŞ’ın ödüle konu hayata geçirmiş olduğu çevreye duyarlı projesi, aynı işin daha az enerji tüketilerek yapılmasını sağlayarak karbon salınımını azaltıyor. Proje sonucunda bir yılda 72.268kwh daha az elektrik enerjisi kullanılarak enerjide dışa bağımlı olan ülkemizin kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılmasına katkı sağlanıyor.  72.268kwh elektrik enerjisiyle 286 hanenin 1 aylık elektrik ihtiyacı karşılanabiliyor.

 

asas-logo

 

Translate »