Home Haberler Asaş, Ar-Ge Merkezi Belgesi’ni Aldı

Kurulduğu 1992 yılından beri istikrarlı büyüme trendi yakalayan ve 2014 yılında İSO 500’de 124. sıraya yükselen Asaş, geleceği şekillendirmek hedefi ve ülke kalkınmasında inovasyonun öneminin bilinci ile sürdürdüğü çalışmalar sonucu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge Merkezi Belgesi’ni almaya hak kazandı. 

Sakarya’da bulunan 650.000 m2 alan üzerine kurulu tesislerde alüminyum profil, alüminyum yassı mamuller, alüminyum kompozit panel, PVC ve Aluminyum profil, panjur üretimi gerçekleştiren ve inşaat, ulaştırma, enerji, ambalaj başta olmak üzere birçok farklı endüstriyel sektörlere hizmet veren Asaş; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi Belgesi ile taçlandırıldı.

Ar-Ge çalışmaları kapsamında ürün geliştirme, ürün yenileme, süreç iyileştirme ve geleceğe yönelik hayata değer katacak projeler yürütmeyi planlayan Asaş, sektördeki teknoloji liderliğini sürdürebilmek için Ar-Ge yatırımlarını ve dolayısıyla projeleri ile başvurduğu patent sayısını da her sene arttırmayı hedefliyor. Ar-Ge stratejisini finansal,  müşteri ve süreç perspektifleri ile besleyen; öğrenme, yaygınlaştırma ve inovasyon kültürünü odağına alan Asaş, sektörün gelişimi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Ar-Ge Merkezi Belgesi ile ilgili değerlendirmesini yapan Asaş Genel Müdürü Bülent Akif Atabay;

“3.000 metrekarelik alan üzerinde, tecrübeli mühendis ve teknikerleri ile Ar-Ge merkezini kurmuş olan firmamız, yenilikçi bakış açısı ile hem günümüz ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılıyor, hem de geleceğin teknolojisini takip ederek kendisini sürekli geliştiriyor. Teknolojik yatırımlarımız ve sahip olduğumuz kalite bilinciyle içinde bulunduğumuz sektörlerde, Avrupa’da lider üreticiler arasında yer alan firmamız, Ar-Ge Merkezi’nde geliştireceği yeni teknolojiler ile de iç ve dış pazarlardaki iddiasını sürdürmeye devam ederek, pazar ve müşteri bakış açısıyla sektöre yön verecek.” dedi.

Asas

 

Translate »