Home Haberler Çanakkale Seramik, ‘Feza’ ve ‘Aya’ Serileri İle Zengin Bir Kültürün Tarihsel Dokusunu...

Sunduğu özel tasarımlarla bilinen kalıpların ötesine geçen Çanakkale Seramik, ‘Orientile’ koleksiyonundan ‘Feza’ ve ‘Aya’ serileri ile geçmişin izlerini yepyeni formlar ve modern dokunuşlarla mekanlara getiriyor.

Çanakkale Seramik, Orientile koleksiyonunda, Osmanlı ve Selçuklu kültürlerinin zengin tarihsel dokusunu seramiğe yansıtıyor. Koleksiyonda yer alan ‘Feza’ ve ‘Aya’ serileri, geçmişe yapılan kültürel yolculuğun, şık ve zarif hikayesini özetliyor.

Geçmişin izleri
Ünlü tasarımcı Can Yalman imzasını taşıyan Feza serisinde, Selçuklu kültürünün tarihsel unsurlarıyla birbirini tamamlayan parçalar, ahşap ve taş kakma ustalarının yüzyıllar boyunca kullandığı formlarla, yeniden hayat bularak evinize geliyor.

Feza serisi, 16×18.5 cm boyutlarında ve 9 farklı renk seçeneği ile üretiliyor. ‘Parlak petrol mavi’, ‘mat beyaz’, ‘parlak beyaz’, ‘parlak bordo’, ‘mat bej’, ‘parlak bej’, ‘parlak kahve’, ‘mat siyah’ ve ‘parlak siyah’ seçenekleri ile kullanıcının beğenisine sunuluyor.

Osmanlı’dan günümüze
Duvarlara üçüncü boyut kazandıran Aya serisi ise, eşsiz formuyla sizi zamanda yolculuğa çıkarıyor. Aya serisi, zanaatkârların ellerinde şekillenen desenler ile Osmanlı saraylarının ihtişamını banyolara taşıyor. İlhamını sultanların kaftanlarından alan seri, asil duruşuyla evlere mükemmel uyum sağlıyor. Aya serisi ile duvarlar adeta heykelsi bir objeye dönüşüyor.

11.5×19.5 cm boyutlarında üretilen Aya serisi; ‘parlak petrol mavi’, ‘parlak beyaz’, ‘mat beyaz’, ‘parlak bordo’, ‘parlak bej’, ‘mat bej’, ‘parlak kahve’, ‘parlak siyah’, ‘mat siyah’, ‘Aya taşı beyaz’, ‘Aya taşı bronz’, ‘Aya taşı siyah’ gibi 12 farklı renk seçeneği ile sunuluyor.

logo

Translate »