Home Haberler CMS Makina Durmak Bilmiyor!

1995 yılında İstanbul’da kurulan CMS Makine San. ve Tic. A.Ş;tasarım, üretim, satış ve teknik destek faaliyetlerini yürüttüğü Düz ve Lamine Cam Kesim Makineleri ve Hatları, Isıcam Presleme Hatları ve Yıkama Makineleri, Isıcam Macunlama Makineleri, Çıta Hazırlama Makineleri, Cam İşleme Makineleri, Lamine Cam Üretim Hatları ve Düz ve Bombeli Cam Temperleme Fırınlarına üç yenisini daha ekledi.

 

Üst Konveksiyonel Düz ve Löw-E Cam  Temperleme Fırını

 

Üst konveksiyonel düz cam temperleme fırını: Kesimi ve işlemesi yapılmış olan camların ısı ve darbeye dayanıklı hale getirilmesi için kullanılır. Düz cam, reflekte cam, renkli cam, sert kaplamalı (Low-E cam) ve kısmi yumuşak kaplamalı (Low-E) camların temperlemesi yapılabilir. Fırın ısıtma kısmının üst bölümüne yerleştirilmiş özel tasarlanmış fanlar sayesinde konveksiyonel yöntem ile yumuşak kaplamalı (Low-E) camların temperlenmesi maksimum kalitede ve hızda yapılmaktadır. Cam temper fırınında çok yüksek derecelere kadar ısıtılır ve yüksek devirli fanlar vasıtasıyla hava üflenerek soğutulur. Temperleme işlemi camın dayanıklılığını ve ısıl gerilimlere karşı direncini arttırmasının yanı sıra, ürünlerin hacmini, kimyasal yapısını, renk ve berraklığını değiştirmez. Kırıldığı zaman küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılarak yaralanma riskini azalttığından emniyet camı olarak kullanıma uygundur.

IGPL-S2500 – Servo Motor Kontrollü ve Gaz Dolum Panel Presli Cam Yıkama Hattı

Servo motor kontrollü ve gaz dolum panel presli cam yıkama hattı 2’li cam, 3’lü cam, 4’lü cam ve cephe camı (topal cam) üretimi ve gaz dolumu için kullanılır. Cam yıkama ve kurutma sistemi servo motor ile kontrol edilmekte olup otomatik olarak ölçülen cam genişliği, yüksekliği ve kalınlığına göre fırçaların cam’a yaklaşma mesafesi otomatik olarak ayarlanmaktadır. Cam yıkama ve kurutma kabinlerinin iç ve dış gövdesi paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Yüksek kaliteli yıkama fırçaları ile donatılmış olup düz cam ve yumuşak kaplamalı camlar (Low-E) maksimum kalitede yıkanmaktadır. Yıkama ve kurutma üniteleri ayrı kabin olarak tasarlanmıştır. Her bir fırça ayrı motorlar ile tahrik edilmektedir ve bu sayede her fırçanın hızı ayrı ayrı ayarlanıp kontrol edilebilmektedir. Özel dizayn edilmiş alüminyum su spreyleri ile cam yüzeyine homojen su gelmesi sağlanarak kaliteli yıkama garanti edilmiştir. Kurutma ünitesinde elektrikli fan, ısıtıcı rezistans ve hava filtresi bulunmaktadır. Servo motor kontrollü pres sistemi sayesinde farklı kalınlıklardaki ısıcamlara farklı kuvvet uygulanarak cam arasına yerleştirilmiş butilli çıtanın camın tüm yüzeyine eşit olarak ezilmesi ve yapışması sağlanır. Yüksek hızda ve otomatik olarak çalışan vakum sistemi sadece camın bulunduğu pozisyondaki vakumları çalıştırarak enerji tasarrufu sağlar. Pres sonunda hidrolik yatar kalkar sehpa bulunmaktadır. Kullanıcı dostu çok dilli arayüz programı sayesinde makinenin bütün operasyonları rahatlıkla kontrol edilmektedir.

DZH-D2500 – Dikey Disk Takımlı Cam Zımpara ve Rodaj Makinesi

CNC dikey disk takımlı cam zımpara ve rodaj makinesi, servo motor kontrollü sistemi ile yalıtımlı ısıcam ve temperli cam üretimi öncesinde kesilen camların maksimum hızda ve kusursuz olarak pah alma ve zımparalama işlemini gerçekleştirmek için tasarlanmıştır. Zımparalama ve rodajlama işlemi otomatik olarak diskli takımlar sayesinde en hızlı döngü ile yapılmaktadır. Dikey eksen üzerine bağlanmış uzun ömürlü diskli takımlar camın ön ve arka köşesinin kenarlarının pahını kırar ve kenar yüzeylerini zımparalar veya rodajlama işlemi yapabilmektedir. Camın kalınlığı değiştikçe kalınlık ayarı otomatik olarak yapılmaktadır. Otomatik ölçüm ve besleme üzerine kurulu olan sistem cam uzunluğunu ve yüksekliğini otomatik olarak ölçebilmektedir ve suya dayanıklı servo motorlar ile desteklenmiştir. Su devir daim ünitesi sistem içerisinde mevcut olarak verilmektedir.

 

 

 

Translate »