Home Haberler DYO’nun Geçen Yıl Başlattığı ‘Yarınlar İçin Değer’ Projesi Altındaki ‘Ustalığa Değer’ Bu...

Boya sektörünün lider markası DYO, geçen yıl başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi ‘Yarınlar İçin Değer’ çatısı altındaki ‘Ustalığa Değer’ hız kesmeden devam ediyor. Sürdürülebilirlik ilkeleri gözetilerek tasarlanan ve üç gruba ayrılan projenin ustaların eğitimine odaklanan ‘Ustalığa Değer’ eğitimlerinin Balıkesir ve Denizli’den sonraki durağı, 26 Mart Pazar günü Isparta’ydı.  Mesleki yeterlilik belgesi sahibi boya ustalarının katıldığı eğitimde ustalar adeta bir iç mimar gözüyle renk ve kompozisyon yapabilmenin, müşteriyle doğru iletişim kurmanın inceliklerini öğrendi.     

DYO’nun insana ve yaşam alanlarına kattığı değeri bilimsel bir boyuta taşıdığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi ‘Ustalığa Değer’ bu yıl da devam ediyor. Projenin “Ustalara Değer” ayağındaki üçüncü eğitimi Isparta ilinde gerçekleştirildi.  Türkiye’nin elma ve meyve bahçesi olarak da tanınan Batı Akdeniz Bölgesi’ndeki Isparta ilindeki ustalar, DYO’nun geçen yıl başlattığı eğitimden yararlandılar. Ustalar, renk konusunda iç mimari bakış açısını hissetmelerine ve iletişim becerilerinin gelişmesine yardımcı olacak bir eğitimden geçtiler.

Projede Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile işbirliği yapılarak, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip ustaların hem mimari hem de iletişim anlamında kabiliyetleri güçlendirilmek istendi.

Bu kapsamda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü hocaları, boya ustalarına renk, mekân düzenleme, ısı ve aydınlatma unsurlarının yanı sıra iletişim becerilerini geliştirmek üzere dört modülden oluşan eğitimler verdi. Boya ustaları eğitimde bir iç mimar gözüyle, mekânda renk ve ışık uyumuyla ilgili temel dersler alırken, iletişim desteği ile iş alma olanaklarını nasıl geliştireceklerine dair önemli bilgiler edindiler. Günün sonunda sertifikalarını alan ustalar vizyonlarını geliştirirken, ustalıklarına farklı bir boyutta ustalık kattılar.

 

Translate »