Home Haberler FATİH ÖZMERT’TEN 2014-15 TÜYAP FUARI DEĞERLENDİRMELERİ

2015 Tüyap İstanbul Pencere Fuarı

16. Ululslararası Pencere, Panjur, Cephe Sistemleri ve Aksesuarları, Profil, Üretim Teknolojileri ve Makineleri Yardım Malzemeleri, Hammadde ve Tamamlayıcı Ürünleri Fuarı 11-14 Mart 2015 de tarihinde gerçekleştirilecek.

Tüyap Proje Grup Başkanı Fatih Özmert’le 2015 Pencere Fuarı üzerine yaptığımız röportajda şunları dile getirdi:

 


  1. WinWorld Dergisinin yeniden basılı yayına başlamasını nasıl karşılıyorsunuz?
    WinWorld Dergisi’nin internet üzerinden de devam etmesinin yanı sıra, 2 yıllık bir aradan sonra yeniden basılı yayına dönmesinin doğru bir karar olduğuna inanıyorum. İnternet, bilgiye hızlı erişim için büyük bir çoğunluğun ilk başvurduğu kaynak olsa dahi, basılı yayınlar (özellikle sektör yayınları) reklam verenler ve sektörün nabzını tutmak isteyen iş adamları için daha tercih edilir bir mecra. Hedef kitlelere doğrudan ulaşmaları, ofislerde, çalışma masalarında yer almaları gibi avantajları ile basılı yayınlar, internetteki mevcut bilgi kirliliği de hesaba katıldığında yakın gelecekte güçlerini ve etkinliklerini sürdürecek gibi gözüküyor. 2002 yılından beri sektöre hizmet veren öncü ve değerli bir yayını tekrar masalarımızda görecek olmak güzel bir gelişme.

 

  1. Öncelikle, Tüyap Pencere Fuarı’nın son zamanlardaki büyümesini neye bağlıyorsunuz? Bu pazarın daha büyümesi için, ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?
    Fuarlar tüm dünyada temsil ettikleri endüstrilerin genel görünümünü yansıtan, üreticiler, tedarikçiler, hizmet sağlayanlar, distribütörler için çok önemli bir vitrindir. 2015’te 16’ncısını düzenleyeceğimiz İstanbul Pencere fuarının istikrarı, son yıllarda gösterdiği önemli büyüme ve yurt dışından gelen ziyaretçilerdeki artış firmalarımızın markalaşma, kalite ve üretim kapasitesi bakımından büyük bir gelişim gösterdiğinin bir kanıtı. Tabii ki Tüyap olarak, fuarın kapsamını en doğru şekilde belirlemek, katılımcılarımızın ürün ve hizmetlerini kolay erişilebilir bir platformda, ideal rekabet koşullarında sergileyebilmelerini sağlamak, ihracat hedeflerindeki ülkelerden nitelikli alıcıları fuara çekmek ve yeni uygulamalarla sunduğumuz hizmetlerin kalitesini arttırıp çeşitlendirmek bizim başlıca görevlerimiz.  Bu görevlerimizi de layığıyla yerine getirdiğimize inanıyoruz ve sektörümüze yıllardır katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz.

 

  1. İstanbul Pencere Fuarı ile ilgili gelişmeleri aktarabilir misiniz?
    İstanbul pencere fuarı bugün dünyanın 2. büyük pencere fuarı olma başarısını yakalamış durumda. 2015’te fuara bir yeni salon daha ekleniyor. İnşası tamamlanmak üzere olan yeni salonlarımızdan 14. salon,  özel alüminyum bölümüne tahsis edilecek. Geçmiş yıllarda 8. ve 9. salonlarda yer alan Alüminyum Özel Bölümü bu yolla daha geniş bir alana sahip olacak. 7. salonda bulunan PVC ve alüminyum profil işleme makineleri bölümümüz de bu sayede büyüyecek. Eş zamanlı düzenlediğimiz İstanbul cam ve kapı fuarları da gelişerek İstanbul pencere fuarı ile birlikte 2015’te toplam 13 salonda tarihlerinin en geniş katılımına ulaşacak. Bu büyümeyle doğru orantılı olarak uluslararası ziyaretçilerimizin sayısını arttırmak ve alım heyeti programımızı genişletmek adına, yurt dışı ofislerimiz ve temsilciliklerimiz aracılığıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl Almanya’daki Fensterbau Frontale fuarı ile yakın tarihte gerçekleşmesine rağmen Türkiye’den 47.989, ve 98 ülkeden 5.846 uluslararası ziyaretçiyi ağırlama başarısını gösteren fuarımız, 2015 yılında hem katılım hem ziyaretçi bakımından yeni rekorlar kırmaya hazırlanıyor.
  1. Fuar Merkezinizin katılımcı ve ziyaretçi açısından tercih edilmesinin başlıca sebepleri sizce nelerdir?
    Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, katılımcı ve ziyaretçilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış, gelişmiş altyapıya sahip, ziyaretçi dolaşımını kolaylaştıran birbirlerine bağlı 14 salonu ile Türkiye’nin en büyük ve modern fuar alanıdır. Bunun yanında 2014 Şubat ayında açılmış olan Tüyap Palas Oteli ile de katılımcı ve ziyaretçilerimize iş yaptıkları yerde dinlenme hizmeti sunabiliyoruz. Tüm bu avantajların yanı sıra; güvenlik çalışanlarından, temizlik ve alan teknik hizmetleri çalışanlarına kadar deneyimli, uzman ve müşteri memnuniyetini öncelik edinmiş çalışanları Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’ni ayrıcalıklı kılan bir diğer nedendir.

 

  1. Yurt dışından fuara katılım oranı sizce yeterli mi? Yurt dışından daha fazla ziyaretçi ve katılımcı alabilmek için yaptığınız çalışmaları anlatır mısınız?
    Fuarlarımız 2014 yılında 24 ülkeden 679 firma ve firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti ve fuar alanımızın tüm salonları tam kapasite ile kullanıldı. Uluslararası yönü giderek artan fuarlarımıza yurt dışından katılım talepleri her geçen sene artıyor. Tüm dünyaya yayılmış temsilcilik ağımız ile fuarların tanıtım ve satışını güçlendirdik. Yurt dışı fuarlarda da katılımcı ve ziyaretçilere yönelik pazarlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz Avrupa’dan sektör lideri firmaların fuara doğrudan katılımını sağlamak. Fuar alanımıza eklenen salonlarla fuarımızın büyümesinin önü açıldı, yakın gelecekte bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. Moskova, Üsküp, Kahire, Tahran, Sofya ve Tiflis’te faaliyet gösteren Tüyap yurt dışı ofisleri aracılığıyla özellikle Avrasya coğrafyasında gerçekleştirilen etkili tanıtım katılımcılarımızın bu önemli pazardan daha çok pay almaları için açılış öncesine kadar sürdürülmekte.
    Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde yurt dışı ziyaretçi sayılarımız %99 oranında arttı. Uluslararası ziyaretçilerin temsil ettikleri ülke sayısı 2010 yılında 70 iken 2014 bu sayı 98’e ulaştı. Yurt dışından gelen ziyaretçilerimizin %88’ini Avrasya coğrafyasından çeken fuarlarımız  gelecek yıl bu bölgeye ihracatını artırmak isteyen Türk üreticileri ve Türkiye üzerinden pazara erişim arayışında olan yabancı katılımcılarına bulunmaz fırsatlar sunmaya hazırlanıyor.
  1. Son olarak, dile getirmek istediğiniz başka bir konu var mı?
    WinWorld’ün yeniden basılı yayına geçişinin hayırlı olmasını diliyoruz. Bu röportaj ile İstanbul Pencere 2015 Fuarı ile ilgili gelişmeleri paylaşma imkanı verdiğiniz için de teşekkür ederiz.
    Değerli sektör temsilcilerimizin desteğiyle 11  – 14 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek Türkiye pencere, cam ve kapı endüstrilerinin gövde gösterisi ve güçlü pazarlama platformu İstanbul pencere, cam ve kapı fuarlarında görüşmek dileğiyle!

    TUYAP Head of Project Management Group Fatih Özmert has told our WinWorld Magazine’s News and Ads Team about the main developments in TUYAP window, door and glass exhibitions. He also expressed his thoughts and feelings about WinWorld Magazine’s return to being published as hardcopies!

SALONLAR GENEL GÖRÜNÜM (2660) p


 

Sayın Fatih Özmert ile Röportajımızı dergimizin 61. Sayısından da okuyabilirsiniz.:)

Dergimiz size de ücretsiz olarak gönderilsin istiyorsanız lütfen haber@winworld.net e-posta adresine başvuru e-postası gönderiniz!

Saygılarımızla,

WinWorld Türkiye Ekibi

Translate »