Home Haberler Karanlık Kışı Aydınlatan Parlak Fikirler

Marshall’ın fikirleri ile evinizi kışın karanlık kasvetinden kurtarıp renklerin dönüştürücü gücüyle aydınlık bir kış geçirebilirsiniz. Bunun anahtarı duvarlarda ve tavanda renk seçiminde, uyumlu mobilya kullanımında, süpürgelik, pervaz ve aydınlatmalar gibi ayrıntılarda gizli.

Kışın kasvetli ve karanlık havasının içimizi karartmaması için Marshall’ın önerilerine kulak vermek canlı ve aydınlık bir kış geçirmemizi sağlayabilir. Evlerimizde zaten bulunan ve pek de dikkat çekmeyen ayrıntılarda uygulayacağımız değişikliklerle bunu başarmak mümkün. Bu ipuçlarıyla kışın karanlık kasvetini bir kenara bırakıp gün ışığından olabildiğince faydalanabiliriz ve kendimizi renklerin dönüştürücü gücüne bırakabiliriz. “Renklendir Hayatı” sloganıyla hayatımıza renk katan Marshall, karanlık kış aylarında en soluk alanları bile nasıl değerlendirebileceğimiz hakkında bize parlak fikirler veriyor.

Soğuk renkler ve gün ışığın uyumu

Soğuk renkler kullanmak, mekânları daha geniş ve aydınlık göstererek duvarların arka planda kalmasını sağlıyor. Etkili bir aydınlatma etkisi için gri ve mavinin soluk tonlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca, sıcak ortamlar sağlamak açık terakota veya sarı tonlar da mekânların daha aydınlık ve sıcak görünmesini sağlıyor. Ancak odayı kahverengi mobilyalarla doldurmak odayı bunaltıcı hale getirebiliyor.

Tavanlar çok önemli

Koyu renk kullanımının uygun olmadığı tavanlarda beyaz renk her zaman güvenli bir seçenektir; yine de tavanlarda diğer soluk renk tonları denenebilir. Amacımız, odayı daha geniş ve aydınlık göstermek olduğundan tavanlarda beyazın yanında yeşillerden altın rengine kadar diğer renklerin soluk tonlarını kullanmak ferahlık sağlayacaktır.

Ferahlık ayrıntıda gizli

Özellikle karanlık odalar için, parlak yüzeyli bir boya seçmek, ışığı odaya geri yansıtarak odanın daha aydınlık görünmesini sağlamanın harika bir yoludur. Plaster pembe tonları bu konuda özellikle çok işe yarar. Sütun baştabanlarını, süpürgelikleri ve diğer pervazları açık, yansıtıcı renklere, hatta duvarlardaki renklerle zarif şekilde kontrast oluşturan renklere boyamak ortamları daha aydınlık gösterir. Bunlar, aydınlığını azaltmadan odaya iç açıcı şekiller katacaktır. Karanlık köşeler içinse dikkatli yerleştirilmiş aydınlatma çözümleri hayat kurtarıcı olacaktır.

 

Translate »