Home Haberler Omni Metalurji Satış Sorumlusu, Ali Rıza Aydoğdu ile Röportaj…

Omni Panik Bar ve Aksesuarlarında, Kalite ve Estetik Bir Arada

“Ekonomik politikaların, üretim kapasitelerini doğrudan etkilediğini düşünüyorum. Ekonomi, güven vermeden ilerliyor ise insanlar büyümekten ve yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Bu da kapasite artışları konusunda biraz daha yavaş hareket etmeye sebep oluyor. Dolayısıyla ne kadar güvenilir bir ekonomi söz konusu ise kapasite artışları o derece rahat yapılmaktadır. Kalite ile ilgili durumun ise ekonomik politikalardan çok insani değerlerimiz ile eşdeğer olduğunu düşünüyorum.”


 

Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1968 yılında kurulan Omni Metalurji, üretimine metal enjeksiyon, plastik enjeksiyon, metal form ve progresif kalıpların üretimi ile başlamış, 1997 yılında sektördeki ihtiyacı görerek Türkiye de ilk kez kendi tasarımı olan CE belgeli panik çıkış mekanizması ve özel tip menteşeyi üretmiştir. Firmamız tamamen kendi içerisinde bulunan tasarım ofisi ve kalıphanesi ile müşteri ihtiyaçlarını yakından takip ederek çok hızlı çözümler üretebilmekte, AR-GE faaliyetlerini sürekli olarak canlı tutabilmektedir.

Ben de, Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. OMNİ’de Satış Sorumlusu olarak görev yapıyorum.

 Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Ürün yelpazenize eklemeyi planladığınız ürünler varsa bahseder misiniz?

Omni Metalurji olarak, yangın kapısı ile ilgili ürünleri kendi bünyemizde üretiyoruz. Türkiye’de ürettiğimiz bu ürün yelpazemize ek olarak ithalat yapılıp, ülkemize giriş yapan bazı özel kilit sistemlerini yine kendi tesislerimizde üretmekle ilgili AR-GE çalışmalarını devam ettirmekteyiz.

Ürünlerinizin kalite, yaygınlık ve fiyat olarak rakiplerinize göre konumunu açıklar mısınız?

Ürünlerimizin tamamı, uluslararası geçerliliğe sahip CE belgelidir. Piyasada bulunan benzer ürünler arasında bu tarz belgeler ile üretim yapabilen firma sayısı yok denecek seviyede. fiyat ile ilgili de yeterince rekabetçi konumdayız. Tesislerimizde uygulamış olduğumuz yalın üretim çerçevesinde ,maliyetlerimizi minimize etmiş durumdayız. Bu yüzden, çok kaliteli ürün üretmemize rağmen fiyat konusunda rekabetçi olmaya devam ediyoruz. Bu yüzden, piyasada en çok bilinen panik bar markası durumundayız.

Rakip firmalara kıyasla, firmanızın müşterilerine sunduğu ayrıcalıklar nelerdir?

Omni olarak ürünlerimizin tamamını Türkiye’de ürettiğimizden dolayı, müşterilerimizin taleplerini çok hızlı olarak karşılayabiliyoruz. Aynı zamanda müşterilerimizden aldığımız geri dönüşler sayesinde, kendi bünyemizde bulundurduğumuz kalıp üretim proseslerinden faydalanarak, yenileme ve iyileştirme çalışmalarında bulunabiliyoruz. Bu da, piyasanın talepleri doğrultusunda üretim yapabilmemize olanak sağlamaktadır.

Ülkemizin ve diğer ülkelerin aksesuardaki kalite ve fiyata bakış açısını karşılaştırır mısınız?

Ülkemizde yeni yeni gelişme göstermeye başladıysa da, kaliteli ürün, sertifikalı ürün kullanma alışkanlığı gittikçe yaygınlaşıyor. İnsanlar özellikle Yangın Kapıları, Panik Barlar gibi hayati önem taşıyan ve geri dönüşü olmayan konularda kaliteye önem vermeye özen gösteriyor. Kaliteli üretimin de optimum da bir maliyeti söz konusu. Ancak bu maliyet insan hayatının söz konusu olduğu noktada devre dışı kalıyor.

Yeni ürünlerinizi piyasaya sunarken, model seçimi ve tanıtım medyası seçimini nasıl yapıyorsunuz?

Yeni ürün tasarımlarımızda, özgün model oluşturma hedefimizin yanında kullanılabilir ürünlerin ortaya çıkması da bizim için çok önemli. Ürünlerin görsel özellikleriyle beraber teknik bazı kazanımları da piyasa beklentileri çerçevesinde ürünlerimize katmak durumundayız.

Yeni ürün tanıtımlarımızda sektörel gazete, dergi gibi kurumların yanı sıra en önemli açılımları fuar organizasyonlarımızda yapıyoruz.

Sektörümüzdeki mevcut üretim kapasiteleri ve kalitenin ekonomik politikalardan etkilenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ekonomik politikaların, üretim kapasitelerini doğrudan etkilediğini düşünüyorum. Ekonomi, güven vermeden ilerliyor ise insanlar büyümekten ve yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Bu da kapasite artışları konusunda biraz daha yavaş hareket etmeye sebep oluyor. Dolayısıyla ne kadar güvenilir bir ekonomi söz konusu ise kapasite artışları o derece rahat yapılmaktadır. Kalite ile ilgili durumun ise ekonomik politikalardan çok insani değerlerimiz ile eşdeğer olduğunu düşünüyorum. Örneğin, panik bar konusunda insanların kaliteli ürün tercih etmeleri, direkt olarak hayati önem taşımaktadır. Yangın ve acil çıkış kapılarında kullanılan ürünlerin, acil çıkış gereken bir durumda sorunsuz olarak çalışması ancak ve ancak belirli standartlarda ve kalitede üretilen ürünler ile mümkün olacaktır.

Son olarak aksesuar sektörünü genel olarak değerlendirir misiniz? Şu andaki ekonomik sıkıntılar ileriki süreçte sektörü nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?

Piyasadaki ekonomik belirsizlik ve Dolar – Euro kurlarındaki yükselmeler piyasaları tabii ki olumsuz etkilemektedir. Belirsizliğin veya ekonomik sıkıntıların devamı, tüm sektörleri olduğu gibi aksesuar sektörünü de olumsuz etkilemeye devam edecektir. Olumsuz ekonomik ortamda insanlar yatırımlarını ve projelerini yavaşlatıyor, hatta durduruyorlar. Bu da ister istemez döngüsel sıkıntılara sebep oluyor. Gelecekte bu sıkıntıların devam etmesinin sektörün tamamen durmasına yol açabileceğinden endişe ediyoruz.

Quality And Aesthetics Of Omni Panic Bar And Its Hardware

Omni Metallurgy Company Executive Ali Riza Aydogdu said: “I think that economic policies directly affect production capacities. If the economy doesn’t make people feel comfortable, people keep clear of investing and growing. This leads to slow progression in capacity increase. What if the quality of the products? I believe the situation about the quality is related to our human values and not much to economic policies.”

OMNI

Translate »