Home Haberler Özçelik Pazarlama ve Yurt İçi Satış Müdürü Volkan Biçer ile Röportaj!

20124374650234WinWorld Haber ve Reklam Ekibimizin sorularını cevaplayan Özçelik Pazarlama ve Yurt İçi Satış Müdürü Volkan Biçer, başarı hikayelerinin kilit noktasının, Özçelik’in şu anki genel müdürü Hasan Özçelik’in şirketin başına geçmesi olduğunu belirtti!


1-     WinWorld Dergisinin yeniden basılı yayına başlamasını nasıl karşılıyorsunuz?

Öncelikle size yayın hayatınızda başarılar dilerim. Sektörel dergiler özellikle B2B çalışan sektörler için çok önemli bir yer tutuyor. Sektör içindeki gelişmeleri takip etmek, yeniliklerden haberdar olmak, rakiplerden haberdar olmak açısından ciddi bir kanal. WinWorld’un de sektöre basılı olarak tekrar geri dönerek birçok fayda sağlayacağı aşikar. Her ne kadar sanal ortamda ulaşabileceğiniz birçok bilgi olsa da geleneksel medyanın yeri her zaman ayrı. Yoğun bir takip, araştırma ve çalışma sonucu masamıza gelen derginiz ile hem geleneksel medyanın keyfini sürecek olmanın hem de sektöre ait en güncel haberleri alacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Detaylı çalışmanız, objektif olmanız ve bizlere sunacağınız imkanlar için şimdiden teşekkür ederiz.

2-     Öncelikle, şirketinizin son yıllarda katettiği gelişmeyi tebrik ediyoruz.  Bu gelişiminizi en çok hangi özelliğinize, ya da piyasadaki hangi koşullara bağlıyorsunuz? Ayrıntılı olarak anlatır mısınız?

Özçelik Makine 1980 yılında iki ortak ile kurulmuş bir şirkettir. İstanbul, Ümraniye’de bulunan 25m2’lik bir atölyeden 17.000m2’lik tam entegre bir tesise ulaşan başarı hikayesidir. Bu hikayenin en kilit noktası da 2010 yılında ortakların ayrılması ve şu anki Genel Müdür’ümüz Hasan Özçelik’in şirketin başına geçmesidir. Alüminyum profillerin kesim makineleri ile başlayan üretim, geçen yıllarda pvc profil işleme ile ilgili makineleri de kapsayarak bugün 60 farklı model ürün çeşidine ulaşmıştır. Kapı ve Pencere imalat sektörünün önemli bir oyuncusu olan Özçelik, İstanbul Tuzla’da 15.000 m² kapalı, 11.000 m² açık olmak üzere modern ve entegre üretim tesisine sahiptir. Kalite Yönetim sistemi (İSO9001), Rusya Federasyonu Ürün Kalite Belgesi (GOST-R) ve Ukrayna Ürün Kalite Belgesi (UKR-SEPRO) ile kalitesini kanıtlamış ancak inovasyona inanarak devamlı gelişen bir şirketiz. Tecrübeye verilen önem, yeniliklere her zaman açık olmak ve yeri geldiğinde konuya müşterisinin gözünden de bakabilme becerisi Özçelik Makine’nin yolunu açan en önemli unsurlardır. Kaliteden ödün vermeden, çevre bilinci ve çalışana olan saygı ile ürettiğimiz makinelerimiz bugün yurt içi ve dışında birçok yerde tercih edilen makinelerdir.
Son yıllardaki piyasa şartları da ekonominin istikrarlı seyretmesi sebebi ile biz ve bizim gibi şirketlerin gelişimine olanak sağladı. Yurt içi pazarda gerek kentsel dönüşüm projeleri gerekse yeni yapılan yapılar sektörde önemli yer tuttu. Bunun dışında yenileme projeleri her zaman olduğu gibi bu dönemde de sektörün temel taşlarındandı. Yurt dışı pazarda ise özellikle komşularımızda hız kazanan inşaat sektörü bizleri olumlu yönde etkiledi. Diğer ülkelerde ise doğru pazarlama stratejileri ile pazar payımızı artırdık. Bugün yaşam olan her kıtada Özçelik Makine görmek mümkün.

3-     Son yıllardaki teknolojik gelişiminizi de göz önüne alırsak, 2014 yılı sonuna kadar, ya da yakın gelecekte piyasaya sunacağınız yeni ürününüz var mı? Varsa bunları tanıtır mısınız?

Tecrübe, bilgi birikimi bizim en büyük sermayemiz. Bünyemizde bulunan ARGE departmanımız tüm geri bildirimlere açık olarak hem ihtiyaç taleplerine uygun yeni makineler üzerinde çalışıyor hem de hali hazırdaki makinelerimizi nasıl daha verimli hale getiririz sorusuna cevaplar arıyorlar. Ürettiğimiz makineler üzerinde yapılan yenilikçi çalışmalar yıl içinde kullanıcılarımıza sunuluyor. Her yıl mart ayında yapılan Kapı ve Pencere Fuarı’nda da yeni makinelerimizi müşteri ve kullanıcılarımıza tanıtıyoruz. 2014 yılı için geliştirdiğimiz makinelerimizi bu yılki fuarda tanıtmıştık. 2015 yılı için hazırladığımız makinelerimiz de yine fuar zamanı beğeniye sunulacaktır.

4-     Ürünlerinizi, teknolojik olarak bizden daha ileri olan ülkelere de satıyor musunuz? Bunları sıralayıp, en çok tercih edildiğiniz ülkeyi ve bu pazardaki konumunuz hakkında bilgi verir misiniz?

Daha önce de belirttiğim gibi yaşam olan her kıtada biz de varız. Elbette bu ülkeler içinde hedef pazar olarak belirlediğimiz ülkeler var. Özellikle komşularımız, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ülkeleri bunların başında geliyor. Özçelik marka değeri olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli bir konumda. Dolayısıyla girdiğimiz her pazarda hedefimiz pazar lideri olmak. Özçelik artık bir dünya markası ve bu sorumluluğun bilincinde olarak stratejilerini belirliyor. B2B bir sektörde tanıtım ve devamında pazarlama bunların sonucunda da satış yapmak direk tüketiciye ulaşan bir sektörle kıyasladığınızda çok daha zordur. Ancak doğru politikalar ve güçlü çözüm ortakları ile başarıya ulaşabilirsiniz. Yurt dışı satış ekibimiz de bu gerçekler doğrultusunda yol alıyor. Genelde teknoloji ya da sanayi konusunda önemli olan ülkeler, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İngiltere, İtalya, İsviçre Özçelik kalitesi ve güvenini tercih etmiş ülkeler arasındadır.

5-     Başka sektörlere de makine üretiminiz var mı? Varsa nelerdir? Yoksa böyle bir düşünceniz var mı? Hangi sektör(ler)?

Özçelik Makine alüminyum kesme makinesi üretimi ile yol almaya başlamıştır. İlerleyen dönemlerde pvc sektöründe de yer almıştır. Şu anda ürettiğimiz makineler farklı sektörlerde kullanılıyor ancak bizim o sektörlere özel bir üretimimiz yok. Alüminyum ve pvc makineleri dışında ahşap malzemelere tas menteşe açmak için farklı bir makinemiz mevcut. Özellikle mobilya sektörü başta olmak üzere, ısıtma-soğutma sektörü, reklam sektörü gibi sektörler de makinelerimizi tercih ediyor. Ancak bizim şu an için farklı bir sektöre yönelik makine üretim planımız yok.

6-     Mülakatımızı yanıtladığınız için teşekkürler, son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz başka bir konu var mı?

Hem yeni inşaatların yoğun olması hem de yapıların yenilenme ihtiyaçları sektörün en büyük fırsatı. Kalite, verimlilik ve satış sonrasını ise sektörün en büyük zaafları olarak görüyorum. Sektörün önemli oyuncuları elbette bu zaafların farkında ve gerekli önlemleri de almış durumdalar. Ancak sadece önemli oyuncuların müdahil olması yeterli değil. Kalitesiz üretim, aksayan yedek parça ya da servis konusu tüm firmaları maalesef etkiliyor. Özellikle yurt dışı pazarda oluşabilecek negatif bir imaj herkesin sorunu haline geliyor. Üretici firmaların sorumlulukların bilincinde hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Uzun soluklu düşünmek gerekiyor. Günü düşünüp yarını akıllara getirmemek tüm makine sektörünü etkiliyor. Özellikle rekabetçi fiyat uygulamak adına kaliteden verilen ödünler ilerleyen dönemlerde geçmişten daha fazla sorun yaratıyor olacaktır. Çevre bilinci içinde, iş ve işçi güvenliğini aksatmadan üretilecek kaliteli ürünler ile Türk makine sektörü çok daha iyi konumlara gelecektir.

 Interview with Ozcelik Domestic Marketing and Sales Manager Volkan Bicer

Ozcelik Domestic Marketing and Sales Manager Volkan Bicer has answered WinWorld Magazine New & Ads Team’s questions. He told about their aims and their success story.

12 - 20124385049609 12 - 201174135119515 12 - 201174135239703


 

Sayın Volkan Biçer ile Röportajımızı dergimizin 61. Sayısından da okuyabilirsiniz.:)

Dergimiz size de ücretsiz olarak gönderilsin istiyorsanız lütfen haber@winworld.net e-posta adresine başvuru e-postası gönderiniz!

Saygılarımızla,

WinWorld Türkiye Ekibi

 

 

Translate »