Home Haberler Pensa Satış ve Pazarlama Müdürü Abdullah Çınar:

Kalitesini bozmayan firmalar ayakta kalıp her zaman devam edecektir. Bu firmalardan birisinin de Pensa olduğunu düşünüyorum.

Biz zor iklim koşulları olan Türkiye, Rusya; Afrika ülkeleri olan Cezayir, Libya, Tanzanya ve Güney Afrika’ya kadar birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. Dolayısıyla ürünlerimizin sese ısıya ve suya karşı kuvvetli olduğunu düşünüyorum.”

Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Doğramacılıktan başlayıp, sürekli gelişerek, bugünlerde üretim yapan sanayici bir firmayız. Türkiye’nin en eski ilk 10 profil firmalarından olup 30 yıldır bu işin içerisindeyiz. Ben, onurla bu büyük firmanın satış ve pazarlama müdürlüğünü yapmaktayım.

Piyasaya sunduğunuz ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

Kapı, pencere sistemlerinin tüm ürünlerini, ayrıca “wood” ve “deck” dediğimiz ürünleri, ürün gamımızda bulunduruyoruz. Firmamızda ihracat ağırlıklı çalışmakta ve özellikle Rusya, Afrika ve Ortadoğu pazarlarında etkindir.

Sizce ses, ısı ve su yalıtımında PVC pencerenin yeri ve önemi nedir?

PVC pencerenin kesinlikle çok büyük önemi vardır. Fakat yapıyı oluşturan tüm elemanlar ile birlikte değerlendirilmesi gerekiyor. Yani sadece pencerenin ısı ve ses geçirgenlikleri değil binanın da kendi içerisinde komple yalıtımlı olması gerekiyor. Bilhassa camın, PVC’nin ısı, ses geçirgenlikleri konusunda öneminin büyük olduğunu düşünüyorum. Özellikle günümüzde tercih edilen büyük pencereli yapılarda, bu etki daha da belirgin hale geliyor.

Ürünlerinizin ses, ısı ve su yalıtımına katkısını anlatır mısınız?

Yağmur rüzgârla beraber etkili olduğunda buna direnç gösteren, teknik çizimleri bu hesaplamalara uygun olan profiller ürün gamımızda mevcuttur. Biz zor iklim koşulları olan Türkiye, Rusya; Afrika ülkeleri olan Cezayir, Libya,  Tanzanya ve Güney Afrika’ya kadar birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. Dolayısıyla ürünlerimizin sese, ısıya ve suya karşı etkili olması zorunludur ve biz kaliteye son derece önem veriyoruz.

Son olarak okuyucularımız için söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Çok uzun bir zaman sektörden ayrı kalmıştım. Altı yıl kadar sektörün içerisinde değildim. Ama bir tabir var, “nerde kaldıysam oradan devam ediyorum”. Özellikle PVC pencere sektörü, dinamizmini kaybetmiş olabileceğini düşündüğüm bir sektördü. Fakat hakikaten, döndüğümde gördüm ki, yeni dinamikler oluşmuş sektörün içerisinde. Türkiye gerçekten kaliteye doğru gidiyor. Kaliteyi ön planda tutan firmaların ayakta kaldığını görüyoruz, belki daha önceden bu soruları bana sorsaydınız bu cevapları vermeyebilirdim. Altı sene dışarıda kalmanın faydasını da gördüm bu konuyla ilgili ve kalitesini bozmayan firmalar ayakta kalıp her zaman devam edecektir, bu firmalardan birisinin Pensa olduğunu düşünüyor, tüm sektörümüze 2017’nin hayırlı olmasını diliyorum.

Translate »