Home Haberler Sadık Plastik Yönetim Kurulu Başkanı: Sadık Sezgin

Sektörün taleplerini iyi takip ederek, bu talepler doğrultusunda ürün çeşitliliği sağlayarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarına hızlı çözümler üreterek, mevcut üretimini yaptığımız ürünleri, ithal ettiğimiz mekanizma grubu ürünlerle destekleyerek ve bu sayede bizi çözüm ortağı gören tüm dostlarımızı memnun ederek başarıya ulaştık.

 

  • Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Sadık Plastik; 2003 yılında temelleri atılan, bugün 13. yılını doldurmuş, sektöründe markasıyla güven duyulan bir firmadır. PVC, PPC, POLİKARBONAT ve TPE esaslı hammadde ile 25 ayrı sektöre fitil, conta ve profil üretiyoruz.

İki makinayla ve sınırlı sayıda ürün çeşidi ile başlayan yolculukta bu gün otomasyon entegre sistemi ile çalışan 14 üretim hattı ve 1000’in üzerinde ürün çeşitliliği ile önemli bir noktaya kavuştuk. 5 kişilik çalışan ekiple besmeleyi çekmiştik, bugün 80 personelimizle 24 saat aralıksız üretim yapıyoruz. Elbette ki tüm bunlar, çok çalışarak, gayret ederek ortaya çıkan sonuçlardır. Sektörün taleplerini iyi takip ederek, bu talepler doğrultusunda ürün çeşitliliği sağlayarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarına hızlı çözümler üreterek, mevcut üretimini yaptığımız ürünleri, ithal ettiğimiz mekanizma grubu ürünlerle destekleyerek ve bu sayede bizi çözüm ortağı gören tüm dostlarımızı memnun ederek bunları başardık. Bu süreçte karşımıza çıkan zorlukları aşmayı imkânsız olarak görmedik. Sıkıntılar karşısında ümitsiz olmadık. Her zorluğu aşacak ilacın, daha çok çalışmak olduğunu bilerek yol aldık. Geldiğimiz noktayı elbette ki yeterli görmüyoruz. Özellikle yurtdışına yönelik yeni stratejiler geliştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu noktada da önemli mesafeler kaydedeceğimiz bir dönem olacak 2017 yılı.

 

  • Bize ürünlerinizden ve üretimlerinizden bahseder misiniz?

Sadık Plastik olarak, ahşap sektöründen alüminyum sektörüne, aydınlatma sektöründen cam balkon sektörüne 25 farklı sektöre ürün imalatı hizmeti veriyoruz. Bu ürünlerin üretim aşaması, teknik çiziminden, kalıpların hazırlanmasına, ürün kalitesinin yeterliliğini sınandığı laboratuvar ortamına tamamı kendi bünyemizde yapılmaktadır. 2016 yılının son çeyreğinde makina parkurumuza eklediğimiz yeni makinalarla üretim kapasitemiz oldukça artmış durumda. Makina parkurunun yenilenmesi, milimetrik ölçülerin konuşulduğu üretimin daha sağlıklı ve kaliteli hale gelmesini de sağladı. 2017 yılının ortalarından itibaren devreye alacağımız ERP (otomasyon) sistemi ile üretimden depolamaya, sevkiyattan geri bildirime çok daha sağlıklı işleyen bir yapıya kavuşacağız. Elbette bir yerde üretim varsa, ne kadar makinadan da otomasyondan da bahsetsek, en temel ihtiyaç yetişmiş uzman personeldir. Üretim hattımızda görev yapan personelimizin bu manada işinin ehli olması elbette ki Sadık Plastik için ayrı bir avantajdır.

 

  • Sizce pencere ve cephe üretiminde, ülkemizin geldiği noktayı Avrupa ile kıyaslar mısınız?

Sektörümüz özellikle son yıllarda, üretimde gerekli olan teknolojik kalkınmaya yaptığı yatırımla Avrupa’da ki rakipleri ile daha fazla rekabet etme imkânı bulmuş durumda. Avrupa’yı her yönüyle yakaladık dememiz bugün için mümkün olmasa da, önemli bir yol kat etmiş durumdayız. Sektörde üretimin kalitesini artırmak ne kadar önemli ise, ortaya çıkardığınız bu kaliteli ürünleri tanıtmak, en ekonomik şartlarda uluslararası pazara sunmakta bir o kadar, belki daha da fazla önemlidir. Bizim sektör olarak bu konuda Avrupa’da ki rakiplerimizi yakalamamız gerekiyor. Bunu başarmak sektördeki firmaların bireysel çabası ile mümkün değildir. Ticaret Odalarının, Sanayi Bölge Başkanlıklarının, sektör üst kurullarının ve hükümet temsilcilerinin bir araya gelerek ortak bir çalışma ortaya koyması gerekir.

 

  • 2017 içinde yeni yatırım ya da ürün planınız var mı? Varsa tanımlar mısınız?

Sadık Plastik olarak 2015 ve 2016 yılları bizim için yoğun yatırım yılları olarak geride kaldı. Elbette üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması, pazarlama ağının genişletilmesi, yurtdışı satış performansının yükseltilmesi gibi konularda kafa yormaya ve adımlar atmaya devam edeceğiz. Ancak esas olarak 2017 yılı bizim için 2015 ve 2016 yılında yaptığımız yatırımların karşılığını görmeyi ümit ettiğimiz bir yıl olacak. İlk iki ayda gelen veriler bu beklentimizin gerçekleşeceğine dair sinyaller veriyor. Beklediğimiz bu veriler geldikçe 2018 yılı asıl olarak yeni bir yatırım ve yeni bir atılım sürecinin beraberinde getirecektir.

 

  • Sektörümüzün önemli fuarlarından olan Tüyap Pencere Fuarı’na katılma amacınız ve bu amaca ulaşmada fuarın katkısını anlatır mısınız?

Tüyap Pencere Fuarına katılma konusunda her dönem hassasiyet gösteriyoruz. Bu fuarı özellikle yurtdışı katılımcıları ile buluşmak için önemsiyoruz. Sektörün tüm oyuncularını aynı çatı altında toplaması bu fuarın marka değerini de yükseltiyor. Bizde Sadık Plastik olarak bu marka değerinin bir parçası olmaktan memnunuz.

 

  • Son olarak okuyucularımız için söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Ülkemiz son dönemde önemli sıkıntılarla karşı karşıya. Yaşanan bu sıkıntılar elbette öncelikle ekonomiyi etkiliyor. Bizler ülkemizin bu süreçten en iyi şekilde çıkabilmesi için üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz. Bizim görevimiz, üretmek, üretmek, üretmek. Makinalar çalıştıkça inanıyoruz ki çarklar dönecek ve ekonomik olarak kalkınan bir ülke olarak Türkiye’miz ve milletimiz çok daha güzel günler görecektir.

 

Translate »