Home Haberler Şişecam Düzcam Dünya Mimarlık Haftası’nı kutladı.

Şişecam Düzcam Dünya Mimarlık Haftası’nı kutladı

Türkiye düzcam pazarının lideri ve Avrupa’nın en büyük üreticisi Şişecam Düzcam, Dünya Mimarlık Haftası’nı kutladı. Şişecam Düzcam Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen “Bence Mimarlık” etkinliğindeki standıyla ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

 

09.10.2017 – Cam sektörünün global oyuncusu Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren, Türkiye düzcam pazarının lideri ve Avrupa’nın en büyük üreticisi konumunda olan Şişecam Düzcam, bu yıl “İklim Değişikliği İçin Harekete Geç” temasıyla düzenlenen Dünya Mimarlık Haftası’nı enerji tasarrufu sağlayan ürünleriyle kutladı.

Dünya Mimarlık Haftası kapsamında Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen “Bence Mimarlık” etkinliğindeki standında cephe camlarından dekorasyon camlarına kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle ısı ve güneş kontrolü, emniyet, güvenlik ve gürültü kontrolü sağlayan mimari ürünlerine de yer veren Şişecam Düzcam ziyaretçilere, doğru cam seçiminin en hızlı ve kolay biçimde yapılmasını sağlayan “Cam Danışmanı, Performans Hesaplayıcı, Cam Akustik ve Isıcam Seçim Sihirbazı” gibi mobil aplikasyonları ile ilgili bilgiler de aktardı. “Malzeme Üreticileriyle Mimarlık” paneli kapsamında da mimarlarla buluşarak, enerji tasarrufu, emniyet, güvenlik, gürültü kontrolü, konfor ve estetik gibi çok farklı ihtiyaçları karşılayacak doğru cam seçiminin önemini paylaştı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Şişecam Düzcam Kaplamalı Camlar ve Franchise Ürün Müdürü Esra Aydınoğlu “Mevcut durumda Türkiye’deki 19 milyon konut stokunun % 45’inin tek cam, % 50’sinin çift cam ve yalnızca %5’inin Low-E kaplamalı yalıtım camından oluştuğu gerçeği ile karşı karşıyayız. Bugün, tek ve çift camlı konutların camlarını, ısı ve güneş kontrolü sağlayan camlarla değiştirdiğimiz takdirde, sadece ısıtma giderlerinden yılda 5 milyar TL tasarruf şansı elde ediyoruz. Bu sayede sağlanan enerji tasarrufu ile ayrıca 8,2 milyon ton CO2 emisyonunun azaltılması da mümkün olabiliyor” dedi.

Mimaride camda, şeffaflıktan ödün vermeden en etkin ısı ve güneş kontrolü arayışının devam ettiğine dikkat çeken Esra Aydınoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Konut sektörünün yanı sıra ticaret, eğitim, havacılık, kamu ve turizm sektörüne yönelik projelerin enerji tasarrufu, emniyet, güvenlik, gürültü kontrolü, konfor ve estetik gibi çok farklı ihtiyaçları için doğru çözümler sunan ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Şişecam Düzcam olarak, “cam danışmanlığı” ile cama hayat veren değerli mimarların, cephe danışmanlarının projenin tasarım aşamasından, binanın kullanılır hale gelmesine kadar ve hatta kullanım sonrasındaki süreçte dahil cam ile ilgili her konuda ve ihtiyaç duydukları her zaman, yanlarında yer alıyoruz”.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Mimarlık Haftası etkinliklerinin sekizinci oturumunda, “Malzeme Üreticileriyle Mimarlık” paneline katılan Şişecam Düzcam Mimari Cam Projeleri Ürün Yönetim Şefi Yudum Demirkol, camın mimarlıkta alternatifi olmayan bir malzeme olduğunu hatırlatarak konuşmasına başladı. “Mimarlar camın sınırlarını zorlamayı seviyor. Camdan beklentilerimiz giderek artıyor. Mimarlar, cephe danışmanları, yatırımcılar mümkün olduğunca şeffaf, büyük ebatlı, etkin enerji tasarrufu, gürültü kontrolü, emniyet ve güvenlik sağlayan camlar talep ediyorlar. Şişecam Düzcam bu taleplerin hepsini birden geniş ve nitelikli ürün gamı ile karşılayabiliyor” dedi.

“Araştırmalara göre doğal ışık alan ve doğru cam kullanılan bir ofiste çalışanların konsantrasyonu artıyor, hastalar daha çabuk iyileşiyor, öğrenciler daha başarılı oluyor” sözleriyle doğru cam seçiminin insan sağlığına etkisine değinen Demirkol, proje özelinde verdikleri cam danışmanlığının kapsamını şöyle anlattı: “Şişecam olarak Avrupa’nın en büyük firmasıyız, dünyanın en büyük beş firması arasındayız. Cam statiği, performans ve ısıl kırılma hesapları yaparak, projenin ihtiyaçları doğrultusunda en uygun ve doğru cam çözümleri sunuyoruz. Geleceğin mimarlarına ürünlerimiz ve üretimimiz ilgili bilgi aktarmak amacıyla fabrikalarımıza teknik geziler düzenliyor, ayrıca mimarlara yönelik pek çok etkinliği hayata geçiriyoruz. Cam çözüm önerilerimizi anlatmak için İTÜ Cephe Tasarımı ve Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı sektörel danışma kurulunda yer alıyor, derslere katılarak bilgi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Üniversitelerin mimarlık ve inşaat mühendisliği fakültelerinde camla şeffaf çözümlere değindiğimiz seminerler veriyoruz. Ayrıca Cam Danışmanı, Performans Hesaplayıcı, Cam Akustiği ve Isıcam Seçim Sihirbazı’ndan oluşan dört yeni mobil uygulamayla hayatı kolaylaştırıyoruz.”

 

Şişecam Düzcam Hakkında

Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam, Türkiye düzcam pazarının lideri ve Avrupa’nın en büyük üreticisi konumundadır. Bugün Türkiye’de Kırklareli, Mersin, Bursa, Ankara yurtdışında ise Bulgaristan, Romanya, Almanya, Slovakya, Macaristan, Rusya, Hindistan ve Mısır olmak üzere toplam 10 farklı ülkede üretim yapan Şişecam Düzcam, dünyanın ise beşinci büyük düzcam üreticisidir.

“Mimari camlar” (düzcam, buzlu cam, ayna, lamine cam, kaplamalı cam, mimari projelere yönelik camlar), “otomotiv camları”, “güneş enerjisi camları” ve “beyaz eşya camları” olmak üzere dört ana ürün grubunda faaliyet gösteren Şişecam Düzcam inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya, mobilya ve tarım gibi birçok sektöre girdi sağlamaktadır.

Şişecam Düzcam hedeflediği pazarlarda müşteri ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan nitelikli ve kaliteli ürünleri, sürekli gelişen teknolojisi ve çevrenin korunması bağlamında enerji tasarrufuna yönelik çalışmalarıyla rekabet gücünü artırarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Translate »