Home Haberler Torex A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Karabulut İle Röportaj…

Şu ana kadar fuar sizin için nasıl geçti? İlerleyen zamanlardaki beklentileriniz nedir?

Fuardaki yoğunluk ve gösterilen talep, beklentilerimizin üzerinde bir sonuç almamıza neden oldu. Geçtiğimiz sene yer bulamadığımızdan, fuara katılım gerçekleştirememiştik. Katılımcı görüşlerine de dikkat ettiğimizde, bu seneki fuarın geçtiğimiz senelere göre, daha yoğun ve profesyonel geçtiği herkes tarafından fark edilmiştir. Katılmış olduğumuz fuar ile birlikte geri dönüşlerin, ziyaretçilerimizin firmamız ve ürünlerimiz hakkındaki olumlu düşünceleri, bize de iyi bir moral oldu.

Ayrıca, sadece iş amaçlı değil, dostlarımızla ve sektör arkadaşlarımızla da bir arada vakit geçirme imkânı bizleri memnun etti. Geçmişimiz 10 yıla yakın bir süreyken, Türkiye’de yaklaşık 3 yıldır faaliyet göstermekteyiz. Fuarda aldığımız olumlu dönüşlerle de, iyi bir yol izlediğimizi kanıtlamış olduk.

2014 R+T fuarında da çok ciddi katılımcılar ve ziyaretçiler yer almıştı. Fakat yabancı ziyaretçilerin yoğun olması ve bizim Türkiye çapındaki çalışmalarımıza ağırlık vermemiz, bu fuardan pek memnun kalmamamıza neden oldu.

Ancak 2015 için belirlediğimiz rakama, şu an ki fuar itibariyle ve gerçekleştirmiş olduğumuz bağlantılarla ulaşmış olduk. Hatta 2016 için planlarımızı yapmaya başladık.

Çok sayıda firma ile bağlantılarımız ve iletişimimiz devam etmektedir. Bunun dışında, İstanbul’da bulunarak, yüz yüze bağlantı kurabilmek bize avantaj sağlamıştır.

Yeni ürünlerinizden bahseder misiniz?

Otomasyon sistemleri üzerinde 2 yıl süren bir çalışma gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bunun içerisinde sektörümüzde bilinen “Yana Kayar Kapı Motoru” ürünümüzü de bünyemize kattık. Ayrıca yeni ürünlerimizden Santral Motor’u fuarda ziyaretçilerimize tanıtma fırsatı bulduk. Her fuarda da yaptığımız gibi motorların iç mekanizmasını da gözler önüne sererek, içinin de bilindiği bir ürünü sattığımızı ispat ettik. Yeni ürünlerimiz ve çalışmalarımız var, ancak ürünlerimizi kısa sürede her ayrıntısı incelenmeden çıkartmak yerine, tüm kalite kontrollerini ve testlerini yaparak müşterilerimize sunuyoruz.

 Sektörümüzde firmanızın ismi çok sık duyuluyor bunu neye borçlusunuz?

Uzak Doğu’da çok kaliteli bir fabrikadan ürün alıyoruz. Sektörde, dik durabilmemizin birinci nedeni ürünlerimizin kalitesidir. Ayrıca geniş çaplı bir ekibimizin olması ve ortalama aynı yaş gruplarından oluşması, çalışma gücünü daha da arttırıyor. Kendi alanlarında tecrübeli olmalarından dolayı iyi derecede platformlar da oluşturulabiliyor. Firmamızın en önemli noktası birincisi “Kalite” ikincisi “Ekibimiz”. Bunun dışında, yeni şubemizi İstanbul’da açmamız da müşterilerimiz ile görüşmelerimizi daha da kolaylaştırdı.

Son olarak, okuyucularımıza iletmek istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

Piyasamızda ürün, kalite ve fiyat belirli konumlardadır. Müşterilerimizin düşük fiyat taleplerinde ise firmalar, kaliteden düşürmek zorunda kalabiliyor. Bundan dolayı tüketiciler, kaliteden yana sorun yaşıyorlar. Günümüzde kepenk ve panjur sektörü çok yaygın olmadığından, ürünlerimizin kalitesine, emeğine ve işçiliğine özen gösterirsek, sektör kendi içinde büyüyecektir.  Ancak kullanıcılar düşük fiyat konusunda ısrarlı davrandıklarında, çıkan sonucun da iyi kalitede olmayacağından, müşteriler de memnun kalmayacaklardır. Bu nedenle de, kepenk panjur sektörü, ilerleyen günlerde küçülme ihtimali vardır. Sonuç olarak, sektörümüz kaliteye önem vermeli ve bunu ön plana çıkarmalıdır.

 

Torex Inc. CEO Ferhat Karabulut

In our interview with Torex Inc. CEO Ferhat Karabulut, he indicated that they have been working on otomation systems for two years. He also stated that they added their “Sliding Door Motor” product and they had a chance to present their products to visitors at Santral Motor fair.

 




999610_358102257668671_1253052395_n
Translate »