Home Haberler Türk Ytong 53. Yılını Kutladı

Yapı sektörünün lider ve yenilikçi kuruluşu Türk Ytong Sanayi A.Ş. 53. kuruluş yıldönümünü kutladı. 

Türk Ytong’un 53. kuruluş yılı, 5 fabrikasında düzenlenen törenlerle kutlandı. Şirket kurucuları, ortakları, yönetici ve çalışanlarının bir araya geldiği törenlerde uzun yıllar Ytong’a hizmet veren çalışanlara kıdem ödülleri verildi. Törende konuşma yapan Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, sektörün mevcut durumunu değerlendirirken, sektör ve ülke ekonomisine değer katacak yeni yatırımları hakkında bilgi verdi.

Türkiye, Ytong üretiminde dünya lideri

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar törende yaptığı konuşmada “Bundan tam 53 yıl önce Türkiye’ye kazandırılan bu büyük eserin bugün ulaştığı seviye hepimize gurur veriyor. 2016 yılında toplam 30 milyon Euro yatırımla devreye aldığımız dünyanın en modern Ytong fabrikası olan Çatalca fabrikamız ile kapasitemizi 2,5 milyon m³’e çıkardık ve Ytong üretiminde ülkemizi dünya liderliğine taşıdık. Başarılarımızın her geçen yıl katlanarak artması bize gurur veriyor. Özveriyle çalışan Ytong ailesinin daha nice başarılara imza atacağına inanıyorum…” dedi.


Liderlik çıtasını yükseltecek

Törende konuşan Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, “53. yılımızı kutladığımız bugün hep birlikte sektörümüze ve ülke ekonomimize kattığımız değerlerle gurur duyuyoruz. Enerji tasarrufunun sürdürülebilir gelecek için taşıdığı büyük önemin bilinciyle ve özverili Ar-Ge çalışmalarımızla 2016 yılında yeni biri ürünü, Ytong 0,09’u sektörümüze sunduk. Sektörde yine bir ilk olan ve devrim niteliği taşıyan “Ytong 0,09”, yüksek ısı yalıtım performansı ile standart gaz beton bloklara göre yüzde 30 daha fazla enerji tasarrufu sunması ile büyük bir başarı yakaladı. BREEAM kriterlerine uygunluk sağlayarak, çevre dostu “yeşil bina” sertifikası alan Çatalca tesisimiz ile birlikte kapasitemizi artırdık. Ytong’un başarısı, üründen dağıtıma, hizmetten güvenilirliğe kadar her aşamada vazgeçilmez kalite yaklaşımıdır. 53 yıldan beri şirketimiz, bu kültürü ile devamlı ileriye yürümüş ve her türlü zorluğun üstesinden gelmiştir. Bu, önümüzdeki yıl da böyle olacaktır. 2017’de yeni ürünlerimiz ve çalışmalarımızla liderlik çıtasını daha da yükseğe taşıyacağız.” dedi.

 

Translate »