Home Haberler Zorlu Hava Koşulları İçin Baumit Power Sistem

Baumit’in son yıllarda iklim değişikliği nedeni ile yaşanan tehditler için geliştirdiği Power Sistem, sertlik ve esneklik dengesini üst seviyelere taşıyarak cephelerin her türlü etkiye karşı korunmasını sağlıyor.

Geçmişten günümüze yapıların en önemli ihtiyaçlarından biri, tüm doğal tehditlere karşı güçlü bir cephe oluşturmaktır. Yüksek teknoloji ürünü malzemeler, kolay çözümlenebilen yapısal tedbirlerin alınmasını sağlarken, modern ısı yalıtım sistemleri de cephelerin güçlü bir şekilde korunmasını destekliyor. Baumit’in son yıllarda iklim değişikliği nedeni ile yaşanan tehditler için geliştirdiği Power Sistem, sertlik ve esneklik dengesini üst seviyelere taşıyarak cephelerin her türlü etkiye karşı korunmasını sağlıyor.

Baumit Power Sistem, bileşenleri:

– StarContact White / ProContact

– ProTherm / StarTherm

– StarTex

– PowerFlex

– SilikonTop

ile her türlü strese maruz kalan dış cephelere güçlü, ekonomik ve pratik bir çözüm yaratıyor.

Sistemin ana bileşenleri PowerFlex ve SilikonTop dayanıklılık ve esneklik dengesini ortaya koyuyor.

PowerFlex ile zorlu hava koşullarında, özellikle dolu şeklinde yağış alan bölgelerde yüksek darbe dayanımı sağlanıyor. Yapılan testler PowerFlex hazır sıvası ile ısı yalıtım levhası üzerine yapılacak 3 mm’lik taşıyıcı sıva katmanı ile 10 Joule’luk darbe dayanımı elde etmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Taşıyıcı sıva kalınlığı 5 mm’ye çıkarıldığında bu dayanım ≥ 15 Joule mertebelerine yükseliyor.

Yapılan dolu simülasyonlarında, fırlatılan dolu kütlesi ağırlığına, hızına göre dolu (darbe) direnci 5 sınıfta değerlendiriliyor. HW1 ile başlayan bu sınıflandırmada, küçük ağırlıktaki bir buz kütlesi (yaklaşık bezelye/nohut büyüklüğü) yaklaşık 50 km/saat hız ile dış cephe ısı yalıtım sistemi üzerine fırlatıldığında hasar oluşmaması hedefleniyor.

Baumit PowerFlex ile oluşturulan 3 mm taşıyıcı sıvalı bir sistemde dolu direnci HW3 seviyesine yükseliyor. Yani ortalama 12 gr. ağırlığındaki dolu kütlelerinin (fındık büyüklüğünde) saatte 80 km hızla cepheye çarpması sonucunda herhangi bir hasar görülmüyor.  Sıva kalınlığı 5 mm’ye çıkarıldığında ise dolu direnci HW5 çıkıyor ve bu da çok büyük kütlelerin bile cepheye zarar vermesinin mümkün olmadığı anlamına geliyor. HW5 dolu dirençli bir sistem ile tehdit bölgelerinin yüzde 90’ından fazlasında güvenli yapı kabukları oluşturulması sağlanabiliyor. 5 mm’lik taşıyıcı sıva kalınlığı olan Baumit Power Sistem ile en soğuk iklim koşullarında bile sorunsuz ve güvenli cepheler elde etmek mümkün oluyor.

Power Sistem içerisinde sunulan Baumit SilikonTop silikon esaslı hazır kaplama ise taşıyıcı sıva katmanı ile eşdeğer esneklik ve darbe direnci elde edilmesini sağlıyor. Sistem bir bütün olarak dış ortam koşullarına en yüksek direnci gösteriyor.

Baumit Power Sistem, darbelere karşı yüksek dirence ihtiyaç duyulan soğuk iklim kuşağındaki tüm cephelerin yanı sıra okul, kreş veya oyun alanları gibi direkt darbelere maruz kalan cephelerde, garaj ve otopark gibi araç çarpmalarına maruz kalan alanlarda, kamu binaları ve apartman girişlerinde tercih edilebilecek ideal bir ürün olarak gösteriliyor.

Translate »