Home Haberler Röportajlar Emmegi Türkiye Bölge Satış Müdürü Hakan Koç İle Röportaj…

Emmegi’nin Ürettiği Makineler Yıllara Meydan Okuyor

“Emmegi’de bir prensip vardır. Biz bir makineyi üretirken, lazım olan ekipman ya da donanımın daima bir ya da iki üst teknolojisini oraya koyarız. Böylece müşterilerimiz makinelerimizi yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorlar. Ayrıca sahip olduğumuz birçok alternatif olduğundan, müşterilerimizin doğru makineyi seçmesi adına onlara büyük bir özgürlük sağlıyoruz.”


 

3 Alüminyum sektörüne yönelik makine üretimi yapan uluslararası büyük markalardan biri olan Emmegi, 1970 yılında İtalya’da kuruldu. Ülkemizde 5 yıl önce kendi şubesini açmasıyla marka bilinirliliği zirve yapan Emmegi, o günden bu yana Türk alüminyum pazarında çok ciddi bir yapılanmaya girdi. Türkiye operasyonlarına ayrı bir önem ve değer verdiğini her fırsatta gösteren firma, önümüzdeki dönemde de Türk Alüminyum sektörünün en güçlü oyuncularından biri olmayı planlıyor.

Firma hakkında bilgiler veren Emmegi Türkiye Bölge Satış Müdürü Hakan Koç, Emmegi’nin herhangi bir distribütör kanalı ile değil de direkt olarak Türkiye operasyonlarını kendisinin yürütmesinin pazarda Emmegi’ye duyulan güveni artırdığını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Emmegi, Türkiye’nin coğrafi konumundan dolayı buraya ayrı bir önem veriyor.4 Ayrıca gösterdiği muazzam gelişim ve büyüme ile tüm Avrupa’nın dikkatlerini üzerine çeken Türk Alüminyum sektörünün dinamik yapısı, diğer firmaların olduğu gibi Emmegi’nin de Türkiye’ye olan ilgisini artırdı. Bu sebeple firmamız 3 yıl önce ülkemizdeki operasyonlarını kendi bünyesinde yürütme kararı aldı. Bu müşterilerimize birçok açıdan önemli kazanımlar sağlıyor. Birincisi Emmegi’nin ürettiği herhangi bir makineyi kullanan müşterilerimiz direkt olarak Emmegi ile muhatap oluyorlar. Herhangi bir temsilci firma gibi şu rakama aldım, üstüne şu kadar da kar payı koyayım ve bu fiyata satayım anlayışı bizde yok! Biz tamamıyla en makul fiyatla müşterinin ihtiyacı olan makineyi hızlı bir şekilde nasıl sağlayabiliriz, bunun düşüncesi içerisindeyiz. Ayrıca makine kullanımı ile ilgili desteğe ihtiyaç duyan ya da makine ile ilgili herhangi bir sorun yaşayan müşterilerimiz yine direkt olarak Emmegi ile muhatap oluyorlar. Bu da müşterilerimize firmamızın yıllara dayanan geniş tecrübesinden yararlanma ve sorunlarına kısa bir zamanda cevap bulabilme imkânı sağlıyor.”

“Türkiye’de en büyük alüminyum tesislerinin tercihi olduk”

Türkiye’de ürün kalitesi olarak, sağlam referanslara sahip bir firma olduklarına dikkat çeken Koç, “Sektörde teknoloji lideri olan ve ilkleri üretmesiyle adını duyuran Emmegi, Türk Alüminyum sektöründe de, en büyük firmaların tercihi olmasıyla dikkat çekiyor. Bu tercih tesadüfi değil. Çünkü Emmegi, bütün dünyada üretmiş olduğu makinelerde birinci sınıf ekipman ve donanım kullanmasıyla bilinen bir firma. Sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda dünyanın neresinde olursa olsun, Emmegi marka bir makine kullanan bir tesis varsa, bu tesiste 30 yaşında bir makine görebilirsiniz. Bu Emmegi’nin makinelerini üretirken kullandığı ekipmanların ve donanımların sağlamlığını ve kalitesini ortaya çıkarıyor” dedi.

“Müşterilerimize bol seçenek sunarak, onların doğru makineyi seçmesine yardımcı oluyoruz”

Emmegi’nin müşterilerine bol seçenek sunmasının kendilerini piyasadaki rakiplerinden ayıran, en önemli özelliklerinden birisi olduğuna dikkat çeken Koç, “Bizim piyasadaki rakiplerimizden en büyük farkımız, müşterilerimize bol seçenek sunan bir firma olmamızdır. Firma olarak, müşterilerimize mutlaka benim dediğim makineden alacaksın diye bir dayatmamız söz konusu değil. Çünkü müşterilerimize sunabileceğimiz birden çok alternatife sahibiz. Örneğin, bir müşterimiz, bizden 3 eksen bir CNC istediği zaman, biz ona 6-7 tane alternatif önerebiliyoruz. Yine, 4 eksen bir CNC isteyen müşterimize, 7-8 tane farklı makine sunabiliyoruz. Yani, firma olarak, müşterilerimizin doğru makineyi seçmesi adına onlara büyük bir özgürlük sağlıyoruz. Bu alternatifleri sunuyor olmamızdaki temel amaç, müşterimizin isteğine, ihtiyacına ve yapacağı işe en uygun ve doğru makineyi seçmesini istememizdir. Müşterilerimizin bol seçeneğe sahip olması ve ihtiyacına en uygun makineyi seçebilme özgürlüğüne sahip olması, bize müşteri memnuniyeti olarak geri dönüyor. Bu da, bizim için en önemli kazanç” diyerek sözlerine devam etti.

 “Satış sonrası hizmetler en iddialı olduğumuz alan”

Firma olarak, satış sonrası hizmetlere büyük önem verdiklerini dile getiren Koç, “Emmegi olarak en iddialı olduğumuz konuların başında satış sonrası hizmetler geliyor. Teknik servis personelimizin yanında satış personelimizin de teknik kökenli kişilerden seçiliyor olması, müşterilerimize önemli avantajlar sağlıyor. Özellikle satış görüşmeleri esnasında müşterilerimiz makine ile ilgili tüm sorularına ayrıntılı bir şekilde cevap alabiliyorlar. Ayrıca saha satışı yapılırken müşteri ziyaretlerine giden satış personelimiz herhangi bir müşteri şikâyeti ile karşılaştığında olaya anında müdahale edebiliyorlar. Böylece, müşterilerimiz sorunlarına kısa bir sürede cevap bulmuş oluyorlar. Bu sayede, müşteriye hem satış, hem de maliyet açısından müthiş avantaj sağlanmış oluyor” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Emmegi Makinelerin Teknik Üstünlükleri

Emmegi Türkiye Bölge Satış Müdürü Hakan Koç, Emmegi makinelerin sektördeki diğer rakiplerine göre üstünlüklerini şu şekilde özetledi:

  • Müşterilerimize bol seçenek sunuyoruz. Bu bizim en önemli teknik üstünlüğümüz. Müşterilerimizin isteğine ve amacına uygun aynı segmente çok çeşitli makineler onlara önerebiliyoruz.
  • Emmegi makinelerinde kullanılan ekipman ve donanımın hepsi birinci sınıf malzemeden üretiliyor. Bu da, müşterilerimize bir makineyi 20-30 yıl kullanabilme imkânı sağlıyor.
  • Emmegi, sektöründe teknoloji lideridir. Yani, bir makine yapalım 30-40 yıl aynı segment devam etsin diye düşünmüyoruz. Sürekli olarak, var olan teknolojiyi geliştirmek üzerine ciddi araştırmalar yapıyoruz.

The Machines That Are Produced By Emmegi Defy The Years

Emmegi Turkey Regional Sales Manager Hakan Koc, said, “There’s a principle in Emmegi. When we produce a machine, we always put higher technologies of equipment and hardware than the needed technologies in our machines. This way, our customers use our machines for too many years without any problems.”

 

Emmegi-logo

Translate »