Home Haberler Röportajlar Sistem Alüminyum Mimari Satış Müdürü Erdoğan Yılmaz:

Misyonumuz: Sektöründe ihracat lideri olmak ve Türkiye’de ilk 100 şirket arasında yer almak!

Öncelikle sizi ve kısaca Sistem Alüminyum’u tanıyabilir miyiz?

Ben Erdoğan Yılmaz,1986 yılında İTÜ Elektrik Mühendisliğinden mezun olduktan Otomotiv Yan Sanayi Şirketlerinin Satış Departmanlarında yönetici olarak çalıştım. Son iki yıldır Alüminyum Sektöründe Profesyonel İş Hayatımı sürdürüyorum. Hedefim Otomotivde edindiğim bu yoğun deneyimi Sistem Alüminyum a taşımak.

Sistem Alüminyum 1994 yılında alüminyum profil imalatı ile sektöre giriş yapmış ve kurulduğu günden itibaren büyümeye devam ederek, 2013 yılında 70.000m² kapalı alana sahip Çorlu Fabrikası’nı faaliyete geçirmiş.

Bugün Çorlu Üretim Tesisimiz, dökümhaneden başlayıp, kalıp üretimi, alüminyum profil imalatı, elektrostatik toz boya, ahşap desen kaplama, eloksal, mekanik işlem ve kompozit panel imalatını da bünyesinde bulunduran entegre bir tesis halini almıştır. Genel Müdürlüğümüz İstanbul-Hadımköy’de bulunuyor. Her biri alanında uzman, toplamda 500’ü aşkın beyaz yaka ve mavi yaka çalışanımız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik kaliteli ve yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyoruz.

Sistem Alüminyum yakın zamanda Avrasya Pencere Fuarına katılım gerçekleştirdi. Burada hedef kitlenize hangi ürünlerinizin tanıtımını gerçekleştirdiniz?

8-11 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşen 18. Avrasya Pencere Fuarı’nda alüminyum kompozit panel ürünlerimizi ve cephe sistemlerimizi tanıttık. Özellikle farklı desen ve renk seçenekleri ile ön plana çıkan Alutechbond Kompozit Panel ürünleri, tüm ziyaretçilerimizden tam not aldı.

Alüminyum kompozit panel renk ve doku avantajlarınızdan bahseder misiniz?

Alutechbond Alüminyum Kompozit Panel ürünleri bizim için stratejik bir öneme sahip, değerli bir ürün gamı. Yıllık 4.200.000m²  olan alüminyum kompozit panel üretim kapasitesi, sınırsız renk ve doku seçeneği,  farklı kalınlıklarda üretilebilen ürün seçenekleri ile değerli projelerde tercih ediliyoruz.

İstenilen ölçülerde alüminyum kompozit panel üretebiliyor, müşterilerimize çok çeşitli renk ve desen seçenekleri sunabiliyoruz. Bu özelliğimiz, farklı, çarpıcı ve estetik değeri yüksek bir tasarım gerçekleştirmek isteyen mimarların hayal güçlerinin önündeki sınırları kaldırıyor.

Yapının dış kabuğunu oluşturan bu cephe malzemelerinin yapı güvenliği açısından önemi nedir?

Alüminyum kompozit paneller,  aslen tek başına bir yalıtım ya da güvenlik aracı olmamakla beraber yangına karşı A2 veya B1 sınıfı ürün olarak kullanıldığında çok büyük bir görev üstlenir.

 

A2 ve B1 panellerde damlama veya erime olmadığından yangının diğer katlara yayılması önlenmiş olur. Bu sebeple tüm dünyada standart PE çekirdekli kompozit panel kullanımı özellikle yüksek katlı projelerde günden güne azalmaktadır. Örneğin geçmişte Dubai ve Türkmenistan gibi kompozit panelin çok kullanıldığı ülkelerde yaşanan ve bedeli çok ağır olan yangınlar sebebiyle o ülkelerde panel kullanımı ile ilgili şartnamelere A2 ve B1 yazılması gerektiği belirtilmiştir.

 

Bizim de üretimini gerçekleştirdiğimiz A2 ve B1 sınıflarındaki alüminyum kompozit paneller, bu açıdan bakıldığında hayati önem taşıyor.

 

Şirketiniz ile ilgili gelişmelerden konuşmaya devam edecek olursak, yakın zamanda gündeminize taşıyacağınız yeni ürün ya da yatırım çalışması oldu mu veya olacak mı?

 

Çok yakında hem paydaşlarımız hem de kamuoyu ile paylaşacağımız güzel bir haberimiz var. Alüminyum kompozit panel ürünlerimizi, hayata geçirdiğimiz yeni bir pazarlama stratejisi sonucunda tek bir marka altında birleştirdik. Yapılan bu değişiklik sonrası Sistem Alüminyum’un kompozit panel ürün markası Alutechbond olarak kalacak, ürünler Alutechbond 100, Alutechbond 200, Alutechbond 300 ve Alutechbond 400 isimlerini alacak. Bu konu ile ilgili yakın zamanda daha detaylı bir açıklama yapacak ve sizleri bilgilendireceğiz.

Şirketimiz ile ilgili bir diğer önemli gelişmeyi de sizlerle paylaşmak isterim. Pazardaki artan boyalı profil talebini karşılamak, gelen taleplere daha hızlı ve daha kısa sürede cevap vermek için,  yıllık kapasitesi 7.000 ton olan boyahane tesisimizin kapasitesini arttırıyoruz. Nisan sonu itibariyle, yapılan yeni yatırımların sonucunda boyahanemiz yıllık 19.000 ton üretim kapasitesi ile faaliyetlerine devam edecek. Hem yurt içinde, hem de yurt dışında pazarın önemli bir oyuncusu haline gelen şirketimiz, buna benzer yatırımlar yaparak, üretim kapasitesini arttırmaya devam edecek.

Önümüzdeki süreçte pazarda nasıl bir strateji izleyeceksiniz? Hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz?

Tüm profesyonel kuruluşlar gibi, Sistem Alüminyum olarak biz de, varlığımızı en iyi şekilde sürdürmek üretim ve yönetim stratejilerimizi sürekli olarak gözden geçiriyor ve yeniliyoruz. Gelecek planlarımız ile ilgili bilgi vermek gerekirse, bizim hedefimiz, yapılması gereken, sanayi üreticileri olarak mümkün olanın en iyisini, optimum fiyat ile üretmeye çalışmak,  bunun için arge & ürge faaliyetlerine ağırlık vermek, ve elbette üretim tesislerine yatırım yapmaktır. Misyonumuz ise sektöründe ihracat lideri olmak ve Türkiye’de ilk 100 şirket arasında yer almaktır.

 

Translate »