Home Haberler Röportajlar Albert Genau Yönetim Kurulu Başkanı Adil Işıldak ile röportajımız

 Cam Balkon Sistemlerinin Öncü Markalarından Albert Genau Yönetim Kurulu Başkanı Adil Işıldak ile ürünleri ve ithalat/ihracat ilişkileri üzerine yaptığımız söyleşimiz.

Ürünlerinizi ihraç ediyor musunuz? Ediyorsanız genelde hangi ülkelere ve ne düzeyde ihracatınız var? İhraç etmiyorsanız, ihracat yapabilmek üzere ne gibi çalışmalarınız var?

30 yıllık şirketimizin gelişiminde ihracat büyük öneme sahiptir. Son üç yıldır, ihracatımızı profesyonel bir dış ticaret departmanı ile yürütmekteyiz. Bu ihracat ekibi ile 50’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Albert Genau için bundan daha da önemlisi bu ülkelerde bayilik 4sisteminin geliştirilmesidir. Şuanda özellikle Avrupa ve yakın coğrafyamız olmak üzere 20’den fazla ülkede bayilerimiz bulunmaktadır. Yurtdışı bayilerimizin “üretici bayilik” kabiliyetlerinin daha da artırılması için çalışmalarımız devam etmektedir.

 Hangi ürünlerinize yurt dışından daha fazla ilgi var ve neden?

 Albert Genau markasının itici gücü olan camlama sistemleri ve Ar-Ge çalışmalarımızın odağındaki entegre katlanır tente sistemleri ihracatta ağırlığını korumaktadır. Bunun yanı sıra alüminyum-ahşap ağırlıklı olarak pencere sistemlerimizde yıl içerisinde hızlanmış ve hacim kazanmıştır. Albert Genau sertifikalarla kanıtladığı, yangın kapısındaki uzmanlığını yurt dışında kendini göstermektedir. Kapı grubu, Türki cumhuriyetler ve Rusya’dan yoğun talep görmektedir. Ürün yelpazemize yeni katılmış olan “Balcomax” balkon korkuluk sistemleri de özellikle Avrupa bölgesinde ilgi görmektedir. Bunun en önemli etkeni ise ürün ile ilgili sertifikasyonların kalite ile ilgili akıllarda hiçbir soru işareti bırakmamasıdır. Tüm bunlara ilave olarak, Avrupa ülkelerinde çok yoğun şekilde inşa edilen ve evlere yeni yaşam alanları kazandıran kış bahçesi vb. birçok isme sahip yapılar için çözümler markamız bünyesinde bulunmaktadır. Pergomatic ismi ile lanse edilmiş olan ve entegre katlanır tente ile paralel bir sistem ihracatımıza büyük katkısı olacağını düşünüyoruz.

 İhracatın karlılık oranı ve şirketinizin cirosuna etkileri ne düzeydedir, detaylı o12larak açıklar mısınız?

 Türkiye’de birçok sektör için ihracatı cazip hale getiren temel etken döviz kurlarındaki büyük farktır. Albert Genau ise endüstriyel pazara ve üretim merkezlerine hitap eden yapısı sebebiyle gerek iç gerekse dış pazarda karlılıklarının korunması sadece hacim kazanılması ile mümkündür. İhracatın şirketimiz için önemi, dünyaya yayılarak bayi portföyünün genişlemesi ile riskin azaltılması ve satış hacminin artırılmasıdır. Yeni ürün gruplarımızın satışının hızlanması ve yurtdışı bayilerimizin üretim ve montaj konusundaki entegrasyonunu geliştirmesi bu pay artışına büyük katkısı olmuştur.

 İhracat sırasında karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir? Bu sorunların devlet politikalarıyla aşılabilmesi mümkün müdür? Bu konuda hiç girişiminiz oldu mu?

 İhracatımızda daha sık karşılaştığımız sorunlardan ilki gümrük işlemleri ile ilgili sorunlardır. Yaptığımız ihracatlarda, gümrük işlerinin yürütülmesinde danışmanlık firmalarından hizmet alınmaktadır. Bu süreçlerin, bizim müdahil olamadığımız kısımlarında oluşan problemlerin bayilerimiz ile aramızdaki ticareti direkt etkilemesinin önüne geçilememektedir.

 Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

 Türkiye jeopolitik konumunun talihini ve talihsizliğini birlikte yaşamaktadır. Yakın coğrafyamızda yaşanan olaylar ve yurt içinde ve komşu güney coğrafyamızdaki ekonomik hayatı olumsuz etkilemektedir.  Albert Genau markası stratejilerini oluştururken, ürün kalitesi ve fiyat arasındaki hassas ve doğru dengeyi kurmayı amaçlamıştır. Dış ticaret departmanımız kurulduğu günden beri markamızın batı ve doğu coğrafyalarının her ikisinde de kendine yer bulabilmek için çalışmalarını sürdürmekte ve bunun sonucunda meyvelerini toplamaktadır. Albert Genau, kendine özgü iş modeli ile coğrafya bağımsız genişleyebilen ve risklerini minimize eden yapısıyla, güçlü bir duruş sergilenmekte ve güvenle ilerlemektedir.


image001

Translate »