Home Haberler Röportajlar Ado Parke Firma Yetkilisi Önder Karaca İle Röportaj

Sadece Satmak Değil, Marka Oluşturmak En Önemli Hedefimiz

Bizim en büyük avantajımız LVT’de desen filmini kendimiz yapabiliyor olmamız. Müşterilerimiz, bizim renk kartelamızın dışında bir renk isterse hemen yapabilme olanağımız var. İstediğimiz renk ve desende çalışma şansına sahibiz. LVT de PVC bazlı bir ürün olduğu için bunu son derece kaliteli ve dünya standartlarının üstünde bir ürün olarak üreteceğiz.


 

 Bize ADOPARKE hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Markamız şu anda yılda 12.000.000 m2 parke üretim kapasitesi ve 750.000 m2 entegre üretim alanı ile Türkiye’nin tek LVT parke üreticisidir. Tabii ki gelecek yeni yatırımlara ve satışlara bağlı olarak daha da büyüyecektir. Tesisimiz, 2015 yılının sonlarına doğru kurulmaya başladı. 2016’nın ilk çeyreği gibi deneme üretimlerine başlayacağız. Muhtemelen bahar aylarının sonlarına doğru da piyasaya süreceğiz.
ADO Holding kaliteye çok önem veren bir kuruluştur. Yurt dışında bu işin liderleri konumundaki firmaların sunduğu kaliteyi, Türkiye’den tüm dünyaya sunabilme kapasitesine sahip.

Üretimini yapacağınız LVT parkeden bahseder misiniz? Ne gibi avantajları var?

LVT Amerika ve Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan bir sistem ve biz bunu Türkiye’de popülerleştirmeye çalışıyoruz. Ürünümüzün en belirgin özelliği suya, neme ve yangına karşı dayanıklı olması. Ayrıca çevre dostu ve geri dönüşümü olan bir ürün. Sessiz bir yürüyüş(akustik) sağlıyor ve anti bakteriyel olmasından dolayı temizliği çok kolay, bakım gerektirmiyor. Yapımı ve montajı ise oldukça basit. Yüzey aşınmazlığının laminant parkenin çok çok üstünde olması da tercih edilme sebebi.

Piyasaya nasıl bir giriş yapmayı planlıyorsunuz?

Biz piyasaya LVT’nin yanında bir de farklı bir ürün sunacağız ve bu direk laminant parkenin hitap ettiği bir pazar olacak. Bu da kompozit malzemeden olacak. Kompozit parke 8 mm kalınlığında ahşap ile PVC’nin karışımından oluşan bir ürün. LVT’nin bütün sunduğu avantajlara sahip bir ürün olacak.
Bunun yanında LVT parke için üç tip uygulama yöntemi sunacağız. Click sistemi, yapıştırma sistemi ve serme sistemi olacak.

Rakipleriniz hakkında neler söylemek istersiniz? Sizi onlardan ayıran özellikler neler?

Bizim rakiplerimiz genelde yurtdışında mevcut. Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde bu malzemeleri üreten firmalar var. Özellikle Çin, Belçika, Hırvatistan, Almanya, İsviçre bu üretimi yapan ülkeler. Asıl büyük pazar Uzakdoğu’da. Merkezleri Avrupa’da olmasına karşın ürünlerin çoğunu Uzakdoğu’da yaptırıyorlar.
Bizim en büyük avantajımız LVT’de desen filmini kendimiz yapabiliyor olmamız. Müşterilerimiz, bizim renk kartelamızın dışında bir renk isterse hemen yapabilme olanağımız var. İstediğimiz renk ve desende çalışma şansına sahibiz.
Şunu da söylemeliyim ki, ADOPEN 1956 yılından beri plastik ve PVC işinin içinde olması bu konuda bizi oldukça güçlendirmekte. LVT de PVC bazlı bir ürün olduğu için bunu son derece kaliteli ve dünya standartlarının üstünde bir ürün olarak üreteceğiz.

2016 yılı için orta ve uzun vadeli hedefleriniz neler?

Diğer sektör ve ürün gruplarında olduğu gibi, parke sektöründe de en önemli konu ürünün markasıdır. Marka güvenilirliği, üretimin gücü, vizyonu, kalite algısı ve organizasyonel yapısıyla doğru orantılıdır. Sadece satmak değil, marka oluşturmak en önemli hedefimiz.
LVT parke, Türkiye’ye şu anda biraz yabancı. Daha çok işyerlerinde ve ticarethanelerde kullanılıyor. Biz kompozit ve LVT parkeyle beraber konutlara da hizmet vermeyi hedefliyoruz. Konutlarda kullanıldığı takdirde LVT pazarı daha da büyüyecektir.
Öncelikli satış hedeflerimiz, Avrupa ülkeleri ve Uzakdoğu ülkeleri olacak ve hem yurt içinde hem yurt dışında bayilik ağıyla çalışacağız.

 

 

adoparke

Translate »