Home Haberler Röportajlar Artmak Makine Orhan Durmuş: İkinci El Makinede İddialıyız

Şirketimiz 2012 yılında kuruldu. 10 yıllık bir Murat makine geçmişinden sonra kendi çizgimizde ilerlemek adına Murat makineden ayrılıp 2012 yılında kendi firmamızı kurduk.

Firmamızın kuruluş amacı öncelikle PVC, kapı, pencere üreticilerine düzgün, kaliteli ürün, hizmet ve orijinal yedek parça sunmak için kuruldu. Fakat 2012’den bu zamana geçen yıllar içerisinde gerek çalışmalarımız gerek işimizin potansiyeli bizi ikinci el yedek parça, makine piyasasına girme yönünde yönlendirdi. 2017 yılı itibarıyla da yedek parça, teknik servis yanında ikinci el PVC, kapı, pencere, makinaları alım satımı ve revizyonu çalışmalarına da ağırlık vermeyi planlıyoruz. Şu anda Kaban, Murat, Setino ve Artikon marka makinelere kesintisiz hizmet verebiliyoruz.

Bu hizmeti verirken, Artmak makine olarak bizim öncelikli branşlarımız CNC tabanlı, bilgisayar destekli makinelere ağırlık verdiğimizden teknolojiden maksimum derecede yararlanmaya çalışıyoruz. Çünkü hizmet verdiğimiz makineler dediğim gibi bilgisayar tabanlı olduğu için PNC programlarıyla yönetilen makinalar olduğu için, uzaktan bağlanma imkânlarımız oluyor, telefonla yardımcı olma imkânlarımız oluyor veya gerektiğinde fotoğraf ve videolarla bile konusunda uzman olman olmayan operatörü dahi anlık çözümler için yönlendirebilecek kapasitede teknolojiden yararlanıyoruz.

İkinci el makinaları satarken, bizim işimiz sadece alım-satım yapmak değil, bunların revizyonunu bakımını ve müşteriye yani son kullanıcıya hiçbir şekilde problem çıkarmayacak duruma getirmek. Kendi iş yerimizde kendi bünyemizde bu duruma getirdikten sonra bunu pazarlamaya sunuyoruz. Tabi ki öncelikle kendi gördüğümüz makinelerin beğenmediğimiz noktalarını aksak noktalarını dört dörtlük mükemmel bir hale getirmeden müşterilerimize makine sunmuyoruz ve sunduğumuz bütün makineler de makinesine göre 3 ay ile 6 ay arasında hem yedek parça hem de servis garantisi ile veriliyor. Dolayısıyla biz ikinci el makinelerde iddialı olduğumuzu söyleyebiliriz.

Öncelikle ikinci el dahi olsa müşterilerimizin işletmelerine katacakları, onlara getiri sağlayacak olan makineleri özenle seçmeleri gerekmekte, özellikle ikinci el makinelerin uzman kişilerden alınması gerekmekte ve bunun yanı sıra ikinci el makine alımı yapılırken ilk etapta sadece makinanın fiyatına bakmamak gerekiyor. Çünkü bunun arkasından ham olarak ikinci el, hiçbir işlemden geçmeden alacağınız makineler üç-beş ay sonra işlemez hale gelebiliyor ya da arkasından yedek parça ve servis temini konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Bunun için, ikinci el makine almayı düşünenlere, işin ehli kişilerden bunların alınması veya temin edilmesi ya da bu kişilerle kontak kurulması yönünde tavsiyelerim olacak.

 

Translate »