Home Haberler Röportajlar Sadık Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Sezgin

Daha önce temasımız olmayan ama firmanızı biliyoruz diyerek standımızı ziyaret eden firma temsilcileri ile tanışmak, onları ağırlamak ve firmamız ve ürünlerimizle alakalı geniş bilgiler verme fırsatı bulduğumuz için ayrıca bir memnuiyet duyduğumuz bir fuar yaşadık. Özellikle yurtdışı katılımcıları ile buluşmak açısından da verimli bir fuar geçirdik. TÜYAP fuarının Sadık Plastik’in marka değerini artırdığı düşüncesindeyiz.

 

  • Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Sadık Plastik; 2003 yılında temelleri atılan, bugün 14. yılını doldurmuş, sektöründe markasıyla güven duyulan bir firmadır. PVC, TVP ve TPE esaslı hammadde ile 20 ayrı sektöre fitil, conta ve profil üretiyoruz. İki makinayla ve sınırlı sayıda ürün çeşidi ile başlayan yolculukta bu gün otomasyon entegre sistemi ile çalışan 12 makina ve 1000’in üzerinde ürün çeşitliliği ile önemli bir noktaya kavuştuk. 5 kişilik çalışan ekiple besmeleyi çekmiştik, bugün 70 personelimizle 24 saat aralıksız üretim yapıyoruz. Elbette ki tüm bunlar, çok çalışarak, gayret ederek ortaya çıkan sonuçlardır. Sektörün taleplerini iyi takip ederek, bu talepler doğrultusunda ürün çeşitliliği sağlayarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarına hızlı çözümler üreterek, mevcut üretimini yaptığımız ürünleri, ithal ettiğimiz mekanizma grubu ürünlerle destekleyerek ve bu sayede bizi çözüm ortağı gören tüm dostlarımızı memnun ederek bunları başardık. Bu süreçte karşımıza çıkan zorlukları aşmayı imkânsız olarak görmedik. Sıkıntılar karşısında ümitsiz olmadık. Her zorluğu aşacak ilacın, daha çok çalışmak olduğunu bilerek yol aldık. Geldiğimiz noktayı elbette ki yeterli görmüyoruz. Özellikle yurtdışına yönelik yeni stratejiler geliştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. 2017 yılını da bu anlamda bir atılım yılı olarak görüyoruz.

 

  • Ürünlerinizden ve ürünlerinizin kalitesinden bahseder misiniz?

Sadık Plastik olarak, ahşap sektöründen alüminyum sektörüne, çelik kapı sektöründen cam balkon sektörüne 20 farklı sektöre ürün imalatı hizmeti veriyoruz. Bu ürünlerin üretim aşaması, teknik çiziminden, kalıpların hazırlanmasına, ürün kalitesinin yeterliliğini sınandığı laboratuvar ortamına tamamı kendi bünyemizde yapılmaktadır. 2016 yılının son çeyreğinde makina parkurumuza eklediğimiz yeni makinalarla üretim kapasitemiz oldukça artmış durumda. Makina parkurunun yenilenmesi, milimetrik ölçülerin konuşulduğu üretimin daha sağlıklı ve kaliteli hale gelmesini de sağladı. 2017 yılının ortalarından itibaren devreye alacağımız ERP (otomasyon) sistemi ile üretimden depolamaya, sevkiyattan geri bildirime çok daha sağlıklı işleyen bir yapıya kavuşacağız. Elbette bir yerde üretim varsa, ne kadar makinadan da otomasyondan da bahsetsek, en temel ihtiyaç yetişmiş uzman personeldir. Üretim hattımızda görev yapan personelimizin bu manada işinin ehli olması elbette ki Sadık Plastik için ayrı bir avantajdır. Tüm bu etmenler bir araya geldiğinde ortaya çıkan sonuç “Kaliteli Ürün”. Her sene üretim kapasitesini artırarak büyümenin en önemli etken olaraktan bunu görüyoruz.

 

  • Tüyap pencere fuarında katılımcıydınız. Sizce nasıl bir fuar oldu, hem sektörün hem de firmanızın beklentileri açısından değerlendirir misiniz?

Tüyap Pencere Fuarına katılma konusunda her dönem hassasiyet gösteriyoruz. Bu sene biraz daha hareketli bir fuar yaşadığımızı söyleyebiliriz. Marka bilinirliğimizin geldiği noktayı görmek açısından da bizi memnun eden bir fuar oldu. Daha önce temasımız olmayan ama firmanızı biliyoruz diyerek standımızı ziyaret eden firma temsilcileri ile tanışmak, onları ağırlamak ve firmamız ve ürünlerimizle alakalı geniş bilgiler verme fırsatı bulduğumuz için ayrıca bir memnuiyet duyduğumuz bir fuar yaşadık. Özellikle yurtdışı katılımcıları ile buluşmak açısından da verimli bir fuar geçirdik. TÜYAP fuarının Sadık Plastik’in marka değerini artırdığı düşüncesindeyiz.

  • Fuarın ülke ekonomisine katkısı ve dünyadaki yeri konusunda ne düşünüyorsunuz?

Üretimin, ticaretin, istihdamın artırılmasına yönelik gerçekleştirilen her faaliyeti önemli ve değerli buluyoruz. Gerçekleştirilen bu faaliyetler 1 birim dahi olsa katma değer oluşturuyorsa yapılan iş hedefine ulaşmış demektir. Bu fuarın da bu manada ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını, fuar katılımcısı ve ziyaretçisi sektör temsilcilerine yeni pazarlar oluşturduğu kanaatindeyiz. Gelenekselleşmesi, katılımcı firma sayısında ki artış, ziyaretçi yoğunluğu, diyalog kurulan firma sayısı gibi verileri ele aldığımızda sektör nezdinde de önemli bir yer tuttuğunu söyleyebiliriz. Bölge ülkelerinden gelen firmaların varlığı fuara uluslararası bir boyut kazandırıyor.

 

  • Fuarın rakip ülkelerle kıyaslamasını yaparsanız, hem zamanlama hem de period olarak yorumunuz ne olur?

Bahar ayları ile birlikte inşaat sektöründe üretimin daha da canlanıyor olması fuarın zamanlaması açısından doğru bir noktada olduğunu gösteriyor. Bu fuarlar birlikte üretici firmaların, sektörün hizmetine sunduğu yeni ürünlerin piyasaya sunulması açısından bu zamanlama elbette ki çok önemlidir. Sadık Plastik olarak biz de özellikle Cam Balkon sektörüne yönelik çıkardığımız yenilikçi ürünleri bu fuar aracılığı ile tanıtma fırsatı bulduk.

 

  • Son olarak okuyucularımıza bir mesajınız var mı?

Sadık Plastik olarak 2015 ve 2016 yılları bizim için yoğun yatırım yılları olarak geride kaldı. Elbette üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması, pazarlama ağının genişletilmesi, yurtdışı satış performansının yükseltilmesi gibi konularda kafa yormaya ve adımlar atmaya devam edeceğiz. Ancak esas olarak 2017 yılı bizim için 2015 ve 2016 yılında yaptığımız yatırımların karşılığını görmeyi ümit ettiğimiz bir yıl olacak. İlk iki ayda gelen veriler bu beklentimizin gerçekleşeceğine dair sinyaller veriyor. Beklediğimiz bu veriler geldikçe 2018 yılı asıl olarak yeni bir yatırım ve yeni bir atılım sürecinin beraberinde getirecektir.

Bu röportaj vesilesi ile sizlere, okuyucularınıza, müşterilerimize ve sektörde ki tüm firma temsilcilerine saygı ve muhabbetlerimizi iletiyoruz.

 

Translate »