Home Haberler Röportajlar Yavuz Metal Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Yavuz ile Röportaj…

Yenilikler Her Zaman İleriye Işık Tutar

Ürün yelpazemizde kompozit levha, oval küpeşte, kare küpeşte ve küpeşte aksesuarı, motorlu panjur profili ve aksesuarları, kapı pencere aksesuarları, plastik doğrama ve lambiri ile alüminyum sektöründe ihtiyacınız olan her çeşit makine ve yan ürünü bulabileceğiniz gibi, özel tasarımlarınızda da kalıp çiziminden profil üretimine kadar, her aşamada müşterilerimize destek vererek hayallerinin gerçeğe dönüşmesine yardımcı oluyoruz.


 

 1- Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ben 1968’de Rize’de doğdum. Sektöre girişim 1994 yılında gerçekleşmiştir. Biz alüminyum işine başladığımızda pazar bu kadar geniş değildi, rekabet azdı. Haliyle iyi pazarlar kazandık. Tabi ticarette inişli çıkışlı deneyimlerimiz de oldu. Çok şükür yaşadığımız bu tecrübeler sayesinde işi öğrendik. 1999 yılında 4 ortak Dudullu’da 100 m2‘lik bir dükkanda Yavuz Metal’i kurduk. Akabinde ilk boyahanemizi, 1 yıl sonra da ikinci boyahanemizi faaliyete geçirdik. 2009 yılında yine Dudullu’da 1500 m2‘lik modern alüminyum marketimizi hizmete açarak, sektöre yeni bir anlayış, yeni bir soluk getirdik. Şu an 5300 m2‘lik kapalı alana sahip, AVM anlayışıyla dizayn edilmiş fabrikamızda 660 tonun üzerinde profil stoğu, sınırsız aksesuar ve makine çeşidi, panjurdan fotosele ve kompozite kadar, alüminyumla ilgili aklınıza gelebilecek her alanda müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Biz Yavuz Metal olarak her zaman bu yılın bir önceki yıldan farklı olması gerektiği anlayışındayız. Hem kurumsal anlamda hem ticari anlamda kendimizi yenilememiz gerekli. Bunu da tecrübelerimiz ve deneyimli ekibimiz sayesinde başardığımıza inanıyoruz.

2- Son yıllarda peIMG-20150228-WA0020ncere üreticileri, cam balkon üreticileri gibi üreticiler, malzeme tedariğini bir yerden almak ve hesaplı almak konusunda hassasiyet gösteriyorlar. Bu konudaki görüşleriniz nedir?

Yavuz Metal olarak sektörde bunun altyapısını oluşturan ilk firmayız diyebiliriz. Dudullu’da bulunan 1500 m2‘lik alüminyum marketimiz, bu ihtiyaç doğrultusunda müşterilerin hizmetine sunuldu ve bu sayede bütün ihtiyaçlarını tek elden tedarik etme imkânı buldular. Hizmet kalitesinin artışı ve akabinde gelen olumlu tepkiler rakiplerimizi de aynı yönde yatırım yapmaya yöneltti. Bu, sektör açısından büyük bir artıdır. Bunun öncüsü olmak da bizim için ayrı bir gururdur elbette.

3- İnşaat sektöründeki gelişmeler, kapı ve pencere sektörünün üretimde tercih ettiği kalite ve materyalleri nasıl etkiliyor?

Yenilikler her zaman ileriye ışık tutar. Bütün sektörler için geçerli aslında ama özellikle inşaat sektöründe eski, alışılagelmiş, kalıplaşmış sistemlerden ziyade firmalar artık daha farklı, daha özgün, daha ilgi çekici ve kalitenin ön planda olduğu ürünleri tercih ediyorlar. Müşterinin kafasında tasarladığı bu farklılık üreticinin de katkısı ile yeni bir ürün, yeni bir sistem olarak pazarda yerini alıyor.

4- Sizin aynı zamanda makine satışınızın da olduğunu biliyoruz. Makinelerinizin çeşitleri ve hitap ettiğIMG-20150228-WA0012i üreticilerden bahseder misiniz?

Ürün yelpazemizde kompozit levha, oval küpeşte, kare küpeşte ve küpeşte aksesuarları, motorlu panjur profili ve aksesuarları, kapı pencere aksesuarları, plastik doğrama ve lambiri ile alüminyum sektöründe ihtiyacınız olan her çeşit makine ve yan ürünü bulabileceğiniz gibi, özel tasarımlarınızda da kalıp çiziminden profil üretimine kadar, her aşamada müşterilerimize destek vererek hayallerinin gerçeğe dönüşmesine yardımcı oluyoruz. Yavuz Metal olarak elimizde bulunan bütün ürünlerin yelpazesini geniş tutarak müşterilerimizin taleplerini en iyi şekilde karşılıyoruz. Kendi alanlarında deneyimli çalışma ekibimiz ile müşterilerimize kaliteli ve hızlı hizmet sunuyoruz.

 

5- Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

Türkiye alüminyum metali işleme konusunda dünyanın en önemli pazarlarından bir tanesidir. Bugün yurt dışında birçok projeye ev sahipliği yapan bir Türkiye var karşımızda. Biz de bu yapıya güç katma aşamasında, konusunda uzman ekibimizle birlikte, gerekli özeni, hassasiyeti ve gayreti göstermekteyiz.

Bizler YAVUZ METAL A.Ş. ailesi olarak içinde bulunduğumuz sektörün, tüm teknolojik gelişmelerini, hızlı ve kapsamlı bir şekilde takip ederek, tüm müşterilerimize yenilikçi çözümler ve ürünler sunarak hizmet vermeye devam edeceğiz.

 

 

Interview with Yavuz Metal Chairman of the Board Hızır Yavuz

In our interview with Yavuz Metal Chairman of the Board Hızır Yavuz, he indicated that they help their customers to make their dreams come true in each phase by providing a wide range of products such as composite panels , ovale handrails, square handrails, handrail accessories, accessories and profile of  motorized blinds, window and door accessories, plastic joinery, various aluminum products, and production of any kind of special designs.

IMG-20150228-WA0022

 

Translate »