Home Haberler Röportajlar Demtaş Yapı Genel Müdürü Tuncay Acar İle Röportaj…

Toplam Kalite Anlayışı ve Müşteri Memnuniyeti Hedefimizdir

Birçok büyük çatı projelerine imza atmış olan firmamız, bu işlerinin yanı sıra su ve ses yalıtımı ile iç ve dış dekorasyon üzerine de faaliyet göstermektedir. Binaların dış cephelerindeki sorunların tamamen kalkması, daha güzel bir cephe, ısı, su ve ses yalıtımı ile yıllarca bütçeye katkıda bulunmak için gönül rahatlığı ile siding uygulaması yaptırılabilir.”


 

Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Demtaş Dış Cephe Kaplama Yapı ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Taahhüt Tic. Ltd. Şti. Türkiye’de, Vinil Siding Yalı Baskı Sistemleri konusunda, faaliyet gösteren ilk firmalardan birisidir.

Şirketimiz 2000 yılında, başlamış olduğu ticaret hayatına, şu an itibariyle İzmir’de faaliyet vermektedir. Siding uygulama ekiplerimiz, dünyanın en büyük siding üreticisi olan Alcoa Building Products firması mühendislerince eğitilmiş ve sertifika verilmiştir. Ege Bölgesinin her alanında faaliyet gösteren, 1500’ün üzerinde villa ve ev, 400’ün üzerinde apartman, 15 otel ve iki üniversitenin dış cephesi şirketimizce kaplanmıştır. Birçok büyük çatı projelerine imza atmış olan şirketimiz, bu işlerinin yanı sıra su ve ses yalıtımı ile iç ve dış dekorasyon üzerine de faaliyet göstermektedir.

Şirketimiz, kuruluşundan bu yana, standartlarını sürekli yükseltmeye özen göstermiş, her yaptığı işte toplam kalite anlayışı ve müşteri memnuniyetini kendine hedef seçmiştir. Vinil siding (Amerikan Siding) dış cephe kaplama sistemlerinde, XPS, EPS, taş yünü mantolama sistemleri ile çelik çatı yapımı ve her türlü çatı kaplama sistemlerinde ve şirketimizin faaliyet konusuna giren tüm işlerde, kendimizi sürekli yenilemekte ve uygulama ekiplerimizi bu yönde eğitime tabi tutmaktayız. Her zaman, toplam kalite anlayışı ve müşteri memnuniyetini ilke edinmiş olan şirketimiz, bu yöndeki çalışma ve prensiplerinden hiçbir şekilde ödün vermeden yoluna devam etmektedir.

Kendimden bahsetmem gerekirse, Demtaş Yapı’nın sahibi ve aynı zamanda müdürüyüm. Yıllarca Alanya’da çeşitli otellerde muhasebe müdürlüğü ve otel işletmeciliği yaptım. 2000 yılında, Ege Serbest Bölgesi’nde, yukarıda da bahsettiğim, Alcoa firmasına mali ve idari işler müdürü olarak geldim. Firmanın Amerika’da gerçekleştirilen ikiz kuleler saldırılarından sonra, Amerikan firmasının Türkiye’den çekilmesinin ardından, kendi şirketimizi kurduk ve Türkiye’de Eryap A.Ş. bünyesinde üretilen Amerikan Siding ürünlerini kullanarak yolumuza devam ettik.

Son on yıldır hayatımızda olan sidingi hem görsellik hem de ısı yalıtımı açısından yorumlar mısınız?

Alanya’da otelcilik yaptığım yıllarda her sezon başında otellerimizin dış cephelerinde boya rötuşu ya da mutlaka boya yapmak zorunda kalıyorduk. Çok nemli olan bölgelerde boyanın dayanım süresi çok az olduğundan, sıkça dökülmektedir. Amerikan Siding tamda bu noktada çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerek binalara sağladığı görsel güzellik, gerekse çok uzun yıllar boya, bakım gerektirmemesi ve uygulama esnasında kullanılan ısı yalıtımı sayesinde,  binalarımızın dış cephesine toptan bir çözüm getirmektedir.

Sidinging maliyeti ve uygulamadaki kolaylık/zorlukları anlatır mısınız?

İlk maliyet olarak, boyadan daha yüksek bir fiyata mâl olmaktadır. Ancak, ekonomik açıdan ömrü boyunca ürünü düşündüğünüzde, en az 25 yıl binanızdaki boya maliyetinden daha ucuza geleceği kesindir. Kaldı ki, ısı yalıtımı sayesinde, binalarda enerji tüketimini, yarı yarıya azaltmakta ve ev sahiplerinin bütçesine ciddi bir katkı da sağlamaktadır. Maliyet olarak müstakil evlerde, cephenin çok daha fazla olması nedeniyle, tabi ki biraz daha yüksek maliyet olabiliyor. Ancak, özellikle apartmanlarda, daire başına 2.500 TL ile 5.000 TL arasında bir maliyetle, hem ısı yalıtımı sağlamakta, hem çok uzun yıllar boya ve bakım maliyetlerinden kurtarmakta, hem de binaları çok daha güzel bir görünüme kavuşturarak, maddi değer katmaktadır. Uygulama esnasındaki zorluklar ise, boya uygulaması veya mantolama uygulamasından çok daha zor değil, hatta daha kolaydır.

Sidingin özellikle kullanılmasının uygun olduğu ve olmadığı yapı tiplerini ve sebeplerini açıklar mısınız?

Oval olarak yapılmış binalarda ve yuvarlak balkonlu binalarda, kullanılması çok zor olmaktadır. Çok girintili, çıkıntılı da olsa düz cephelerden oluşan binalarda çok rahatlıkla kullanılabilmektedir. Tabi ki binada detay ne kadar çok ise, hem malzeme maliyeti, hem de işçilik maliyeti de aynı oranda artmaktadır. Ancak dediğim gibi yuvarlak, oval bina tipleri haricinde, her binada rahatlıkla uygulanabilir. Diğer dış cephe kaplamalarına nazaran binalara ağır bir yük getirmemesi hafif, kullanışlı ve bakımı kolay bir ürün olması nedeniyle, dış cephelerin vazgeçilmez çözümlerinden biri olduğu kanısındayım.

Siding satışı esnasında, en çok ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

Malzemenin PVC esaslı olması, insanlarda malzemenin dayanıklılığı konusunda, tereddüt oluşturmaktadır. Oysa malzemenin yapısında yanmayı önleyen, doğal şartlara karşı mukavemetini artıran ve renk kaybını minimuma indiren pigmentler bulunmaktadır. 15 yıldır bu ürünü uygulamaktayım ve 15 yıl önce yaptığım binalar ve daha sonra uygulanan binalar da, özelliklerinden hiçbir şey kaybetmeden pırıl pırıl durmaktadır. Elbette ki, zamanla malzemede renk kaybı yaşanacaktır. Ancak bu renk kaybı boyalarda olduğu gibi, çatlama, patlama, dökülme gibi değil, dengeli bir renk kaybı şeklinde olacak, 15 yıl sonra, 20 yıl sonra, 25 yıl sonra binanıza baktığınızda, biraz daha açık sarı, biraz daha açık yeşil görülecek ancak, binanızı ilk günkü gibi korumaya devam edecektir.

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

Siding uygulamasını tek katlı binalardan 14 katlı apartmanlara kadar uyguladık ve hiçbir sorun da yaşamadık. Binaların dış cephelerindeki sorunların tamamen kalkması, daha güzel bir cephe, ısı, su ve ses yalıtımı ile yıllarca bütçeye katkıda bulunmak için, gönül rahatlığı ile siding uygulaması yaptırılabilir. Müşterilerimiz bizimle iletişime geçebilir ve siding uygulamasının rahatlığını yaşayabilirler.

 

Demtas Yapı General Manager Tuncay Acar

In our interview with Demtas Yapi General Manager Tuncay Acar, he indicated that their company, which was involved in large roof projects, is also active in indoor and outdoor decoration with waterproofing and sound insulation.

 

logo

Translate »