Home Haberler Röportajlar Hekim Holding Yönetim Kurulu Üyesi, İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Aydan...

   Hekim Holding Yönetim Kurulu Üyesi İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Sn. Aydan HEKİM 1Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Hekim Holding temelleri 1989 yılında, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Öner Hekim ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ünal Nafiz Hekim tarafından, Holdingin ilk firması olan Prefabrik Yapı A.Ş. ile atılmış, prefabrik ve hafif çelik yapı sektöründe hizmet ve faaliyetlerini hızla geliştirmiş lider bir kuruluştur. Prefabrik Yapı A.Ş. ile hazır yapı sektöründe öncü, Türkiye’de ilklere imza atan proje ve iş ortaklıkları ile saygınlığını sürdürmüştür.

Hekim Holding kendi bünyesinde her biri alanında profesyonel ve sektörde marka değerine sahip, Prefabrik Yapı A.Ş., Özge Yapı A.Ş., Hebo Yapı A.Ş., Hekim Süt A.Ş., Hekim Yapı A.Ş., Hekim Boya ve Plastik Ltd., Piraziz Foreign Trade Co. şirketleri, Hekim Madencilik, HekimBoard, HekimPanel, HekimPor, HekimPlast, Yapıpan, Hekim Profil ve Steelin işletmeleri ile başarılarını kanıtlamış olup, 170.000 metrekare üretim alanı, 17.000 metrekare hazır yapı tanıtım alanı, 1000’in üzerinde çalışanı, 6 kıtada 80’in üzerinde ülkeye ihracatı, yurt içi ve yurt dışında 100’den fazla bayisi ve 42.000 üzerinde referansı ile global alandaki saygınlığını geliştirmiştir.

Ar-Ge & Ür-Ge faaliyetleri ile sektöre yeni teknolojileri kazandıran, Türkiye’nin ilk otoklavlı fibercement ve kaynaksız yapı üretim teknolojileri ile ilklere imza atmıştır.

Hazır yapı sektöründe birçok entegre tesisi ile kendi malzemesini üreten Hekim Holding, teknoloji, tesis, üretim, yüksek kapasite ve geniş ürün yelpazesine sahip, dünyanın sayılı kuruluşlarından biridir.

Ar-Ge çalışmalarınızdan bahseder misiniz? Ar-Ge’ ye ne kadar yatırım yapıyorsunuz?4 Özge Yapı Tesisleri

İnovasyon çağında hiç kuşkusuz; AR-GE & ÜR-GE faaliyetleri büyük önem taşımaktadır. Süreklilik ve gelişim en temel ilkelerimiz arasında yer almaktadır. AR-GE & ÜR-GE faaliyetlerimiz arasında; kaynaksız yapı teknolojisi, 2 dakika gibi kısa bir sürede kurulabilen katlanır ve iç içe geçebilen konteynerlar, sıfır karbon salınımlı modüller, doğa dostu ekolojik yapılar, sektöre kazandırdığımız yenilikler arasında ön plana çıkmaktadır. 2015 yılında da sektörümüzde fark yaratan ve dünya pazarlarında rekabet gücümüzü artıran yeni ürünleri ülkemize kazandırmaya devam etmeyi planlamaktayız.  Ar-Ge alanında geniş açıklıklı endüstriyel yapıların çalışmalarını da tamamlamış olup, çok katlı hafif çelik yapılar olarak sektörde önemli bir yeniliğe imza atacağız. Çok katlı hafif çelik yapı sisteminde kullanılan yeni bir teknoloji ile 8 kata kadar hafif çelik yapılar tasarlanıp, uygulanabilir hale gelecek. Yüksek teknolojili işleme makineleri, Ar-Ge çalışmaları ve testleri gibi tüm alt kırılımların beraberinde bu alanda yeni bir sistem geliştireceğiz.

Geçen yılı nasıl geçirdiniz?

Hem iç pazarda hem de dünya genelinde başarılı işbirliklerini hayata geçirdiğimiz, önemli projelere imza attığımız ve girişimlerimiz ile kurumumuzu güçlendirdiğimiz veri7 Hekim Süt Tesislerimli bir yıl olmuştur. Öncülüğünü sürdürdüğümüz, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan 8 katlı hafif çelik yapı uygulamalarının girişimleri, yurtdışı ve yurt içinde fark yaratacak değerde fuar katılımlarımız,  Kuzey Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde gerçekleştirdiğimiz projelerimiz ile sektördeki gücümüzü bir kez daha göstermiş bulunmaktayız. Ayrıca 2014 yılında Suada’da gerçekleştirdiğimiz Hekim Yapı A.Ş.’nin 3. Hekimboard Tesisi Açılış ve Markalar Lansmanı’nda da sektörde önemli bir ilke imza atmış bulunmaktayız. Hekim Yapı’nın cephe ve yalıtım malzemelerinden oluşan defilesinde sektördeki yenilikleri, mimari yapıya getirdiği farklı bakış açısı ve örneği görülmemiş bir ilki gözler önüne sermiş bulunmaktayız.

Kuruluş yılımızdan bu yana büyüme rakamlarımızın ivmelenerek arttığını belirtmekten, geçtiğimiz yıl  % 30 oranında kapasite artışı ile yükselen iş hacmimize paralel hizmet kalitemizin sürekliliğini sağlamaktan onur duymaktayız. Teknolojik yatırımlarımız, ekolojik duyarlılığımız, seçkin ürün yelpazemiz ve müşterilerimize sunduğumuz profesyonel çözümlerimiz ile yeni ve önemli projelerin öncelikli tercihi olmaya devam ediyoruz.

Kalite standartlarınızdan bahseder misiniz?

Özellikle sektörde kalite ve standartların uygulanabilir olmasına önem ve dikkat çekmek isteriz.  21 sertifikamız ile dünya norm ve kalite standartlarına uygun üretim yapılmaktadır.  NPFA 5000 Fibercement Panel Yangın Dayanım Belgesi ve Metal Kabinler Ürün Belgesi ise yine sektörde sad3 Prefabrik Yapı, Hekim Panel ve Hebo Yapı Tesisleriece kurumumuz üretiminde yer almaktadır.

Bu açıdan inovatif ürünleri uluslararası kalite standartlarında üretmek temel ilke ve prensiplerimizin en başında gelmektedir. Türk Standartları Enstitüsü işbirliği ile oluşturulan TSE K 118 belgesine sahip olan firmalar ile bu belgeye sahip olmayan ve denetlenmeyen firmaların varlığı da sektörde kalite standartlarını kontrol eden bir yapı ihtiyacını sağlıyor.

İhracat çalışmalarınızdan bahseder misiniz? Yeni pazarlara girmeyi hedefliyor musunuz?

Global pazarlardaki mevcut marka değerimizi korumak öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Uzun ve orta vadeli stratejik planlarımızı önümüzdeki beş yılı tamamlamış, sonraki dönemler de yatırım gücümüzü ve sektöre verdiğimiz önemi yansıtacak şekilde hedeflemekteyiz.

Hekim Holding sektöründe hangi rekabetçi özelliğiyle ön plana çıkıyor? Başarılarınızdan bahseder misiniz?

Hekim Holding olarak sektörde her zaman yenilikleri, ilk niteliği taşıyan ürünleri ile ön plana çıkmaktadır. Sürdürülebilir marka ilkesi, sektördeki duruşu ve inovasyon gücü ile her daim ayrıcalık yaratmaktadır. Kaliteden ödün vermeden elde ettiği başarıları, önemli projelerde imzasının bulunması, yatırımlarını gelişime değer katacak düzeyde planlayan bir kurumdur.

Hekim Holding mevcut şirketleri ve markaları ile sektörde kendi rekabetini oluşturan yapısıyla fark yaratmaktadır. Başarı grafiğini her geçen gün hedeflediği çizelgeye paralel devam ettirmektedir. Sektöre kazandırdığı yenilikler rekabet ortamında her daim takip edilmekte ve bu başarı bizlere onur vermektedir.

İlk kaynaksız yapı teknolojisini ve fibercement üretimi Türkiye’ye getiren kurumsunuz, bunlar hakkında detaylı bilgi verir misiniz?

Özel tasarımlı kaynaksız yapı teknolojisi ile yapı elemanlarının tamamı galvanize çeliğin soğuk şekillendirilmesi ile üretilir.  Projelendirme sürecinde tasarımı yapılan yapıya ait duvar, şase, çatı, ma6 Hekim Boya Plastik Tesislerikas ve diğer yapı bileşenleri, özel tasarımlı Hekim Sturucture Robot makine hatlarında imal edilen profillerin civata ve somunlar ile birleştirilmesi sonucu oluşturulur.

Fibercement ürün yelpazesinde üç ana ürün grubu bulunmaktadır. Hekimboard büyük boyutlu doğal çimento levhalar, Türksiding fibercement yalı baskı plakaları ve fibercementlam üzeri kağıt veya pet esaslı folyo kaplanmış olan levhalardır.

Avantajlarından bazılarını kısaca şu şekilde sıralayabiliriz; tamamen doğal maddelerden üretilmekte olup çevre, doğa ve insan dostudur. A1 sınıfı “Yanmaz” malzeme sınıfındadır. İçinde asbest bulunmaz, sudan etkilenmez, çürümez, uzun ömürlüdür, özel bakım gerektirmez, iyi bir ses ve ısı yalıtım özelliğine sahiptir. Kolay monte edilmesi, işçilikten tasarruf sağlaması ve tüm iklim şartlarına dayanıklı olması gibi üstün özellikleri ile ön plandadır.

Otoklavlı fibercement üreticisi olarak da bu yıl sektöre kazandırmış olduğunuz 3. Hekimboard tesisi hakkında bilgi verir misiniz?

Bildiğiniz gibi Türkiye’nin ilk otoklavlı fibercement levha üreticisi olarak çıktığımız yolda 2014 yılı ilk çeyrek döneminde üretime başlayan yeni hattımız ile yıllık 125.000 m3 üretim kapasitesine ulaşmış bulunmaktayız. Şu an üç hattımız ile ülkemizde ve hatta bulunduğumuz coğrafyada ki en büyük üretim kapasitesine sahip olmanın avantajı ile yolumuza devam etmekteyiz. Hekim Holding, yapı endüstrisinde ilklere de imza atarak; otoklavlı fibercement doğal çimento levha teknolojisinin ve kaynaksız yapı teknolojisinin ülkemize ilk defa gelmesine öncülük ediyor. Yatırımlarını tüm hızıyla sürdüren Hekim Holding, ülkemize yeni teknolojiler kazandırmaya devam ediyor.

Yurt dışı hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

5 Hekim Yapı Hendek TesisleriHekim Holding olarak 1989’dan bu yana üretim kapasitemizde gerçekleştirdiğimiz sürekli artış ile başarımızı kanıtlamış bulunmaktayız. Yurtdışında 6 kıtada 80’in üzerinde ülkeye doğrudan ihracatımız bulunmakta, ihracatımıza yeni pazarlar ekleyerek yıl sonuna kadar ülke sayımızı belirlediğimiz hedeflere çıkardık. Dünya genelinde örnek teşkil eden projeler ve faaliyetler ile ekonomiye ve ülkemize sağlamız katma değeri her daim korumayı ve başarı grafiğimizi yükseltmeyi planlamaktayız.

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

Hekim Holding olarak sektörde öncü olmamızın vermiş olduğu sorumluluk ve bilinç ile her zaman daha iyiyi hedefliyor, bu yaklaşım ve anlayış doğrultusunda hareket ediyoruz. Müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın beklentilerinin ötesinde ürün ve hizmet sunarak, kalitemizden ödün vermiyoruz.  Birlikte gelişiyor, birlikte büyüyoruz.

 

hekim holding

Translate »