Home Haberler Röportajlar Yıldızpen Genel Müdürü Yavuz Yıldız

2016’nın sektörümüzün geneli için kötü bir yıl olduğunu düşünüyorum. Biz kendi firmamız adına, 2016 yılı içinde de yatırıma devam ettik.

 

Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Firmamız 1996 yılında aile şirketi olarak kurulmuştur. Ben ve diğer iki kardeşimle birlikte işletmekteyiz. 1996’dan beri Fıratpen markasıyla müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Firmanın genel müdürlüğünü ben yapmaktayım. Kurulduğu günden bu yana müşterilerine hem kaliteli ürün, hem de uygun fiyat ile hizmet vermeyi amaç edinmiş olan şirketimiz, kurulduğu günden bu yana büyümeye devam etmektedir.

Sizce 15 Temmuz darbe girişiminin sektörünüzde nasıl bir etkisi oldu?

15 Temmuz darbe girişiminin sektörümüzde kötü bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Müşterilerimiz darbe girişiminden olumsuz etkilendiği için işlerimizde aksaklıklar oldu. Bu girişimin kötü etkisinin yılsonuna kadar sürebileceğini, ondan sonra daha canlı bir ekonomi olacağını düşünüyorum.

Kendi firmanız özelinde değerlendirirseniz, 2016’yı nasıl geçirdiğinizi değerlendirirsiniz?

2016’nın sektörümüzün geneli için kötü bir yıl olduğunu düşünüyorum. Biz kendi firmamız adına, 2016 yılı içinde de yatırıma devam ettik. En iyi yatırım zamanının işlerin durgun olduğu dönemler olduğunu düşündüğümüzden yatırım kararı vererek, Kaban Profil İşleme Makinesi FA1070 aldık. Aynı zamanda, ABT PenCAD Programının da Profil İşleme Modülünü alarak üretimimizi hem daha hızlı hem de daha kaliteli hale getirdik.

Geleceğe dönük projeksiyonlarınızı 2016 nasıl etkiledi? Yeni yatırım ya da ürün planınız var mı?

Geleceğe dönük yeni yatırım ya da ürün planımız şu anlık yok. 2016’nın kötü geçmesinin ardından planlarımızı şimdilik erteledik, ama tabi ki bu durum geçici bir süreç. Üretimle ilgili yatırımımızı da 2016 yılı içinde tamamladığımızı düşünüyorum. Bu sebeple, önümüzdeki dönemde satış ve pazarlama faaliyetlerine ve ürün çeşitliliğine ağırlık vermek istiyoruz.

Son olarak okuyucularımız için söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Yukarıda da belirttiğim gibi, en iyi yatırım dönemi piyasanın durgun olduğu dönemdir. Sektörümüze, eğer öz sermaye ile yatırım imkânları varsa mutlaka yeni yatırımlarını bu durgun dönemde yapmalarını öneriyor, herkese hayırlı işler diliyorum.

Translate »